GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Tokyo – en värld för sig själv!

Tokyo – en värld för sig själv!

Det första många tänker på när de hör Tokyo är nog karaoke, manga, sushi eller skyskrapor. Men Tokyo erbjuder såklart mycket annat också. Den härliga och unika mixen av både traditionell och modern kultur har gjort att det finns massor att göra i Tokyo och har lett till att staden är en av världen mest spännande huvudstäder.

5 måsten att göra i Tokyo

Japanska trädgårdar är kända över hela världen och de är speciellt vackra när körsbärsträdet blommar. I Tokyo har du en utmärkt chans att besöka en av dessa trädgårdar som ligger mitt i stan. I Happo-en Garden, som du dessutom har fri entré till, kan du se hundraåriga bonsaiträd eller besöka tehuset.
Kejsarpalatset som är hem till kejsarfamiljen är omringad av stora vallgravar och stängd för allmänheten. Är du i Tokyo under vintern så har du en chans att få besöka palatset då det är öppet för allmänheten under två tillfällen på året, under januari och december. Dock kan du närsomhelst besöka den östra delen av kejserliga trädgården där du även finner ruinerna för ett av Japans största slott.
Tokyo Skytree är världens näst högsta torn med en höjd på 634 meter och är byggd i första hand för radiokommunikation. Den är även en populär turistattraktion och du som är höjdrädd kanske behöver tänka till en extra gång innan du bestämmer dig för att åka upp. Tornet lyser upp på kvällstid i olika färger och ses enkelt från vart du än befinner dig i staden. Missa inte den häftiga panoramautsikt över hela Tokyo när du är där.
Ett självklart sätt att uppleva den riktiga japanska traditionen är att gå på en sumobrottning. Befinner du dig i Tokyo under januari, maj eller september har du den perfekta möjligheten att se en sumo-match på den ökända sumoturneringen som pågår under 15 dagar.
Disneyland i Tokyo var den första  i sitt slag som byggdes utanför USA. Här har du den perfekta möjlighet att uppleva riktig Disneymagin, vare sig du är i Tokyo med eller utan barn.

Shopping

Här finns inte bara sevärdigheter, saker att göra i Tokyo inkluderar shopping. Staden erbjuder många varierande shoppingmöjligheter där vem som helst, oavsett plånbok, kan shoppa. Eftersom Tokyo är världens största huvudstad så finns det oerhört många shoppingställen, både stora och små. Därför är det inte så konstigt att Tokyo kallas för ett shoppingparadis. De dyraste varuhusen och de mest exklusiva butikerna finns i Ginza. Även om du inte har planerat att handla de dyraste märkesvarorna så är det en upplevelse i sig att gå omkring och se den lyxiga delen av staden. Akihabara kallas för elektronikdistriktet och hit kommer du för att handla elektronikvaror och manga relaterade saker. I Shibuya ligger det ett stort shoppingområde och här finns även en korsning med 6 stora vägar där 100 000 människor passerar varje timme. Stadsdelen är dessutom centrum för ungdomsmodet.

Mat

En utmaning för stora grupper som reser tillsammans är att bestämma vart de ska äta. Tokyos utbud av maträtter och restauranger gör det lättare för alla att hitta något de gillar. Här finns allt från japanska traditionella och internationella maträtter till restauranger med Michelinstjärnor och vegetariska rätter.
Sushi är utan tvekan Japans mest välkända maträtt och blir mer och mer populär i världens alla hörn. En utav anledningarna är att det är ett hälsosamt alternativ till snabbmat. Med det sagt kan vi tipsa om OUBEI Sushi Shibuya. Här finns det över 100 sushisorter och beställningen görs genom en datorskärm som ligger vid varje bord. När beställningen är klar åker tallriken fram på ett rullband som går runt hela restaurangen och stannar precis framför dig. Coolt, va?
Ett superviktigt tips för dig som är i Tokyo är att besöka någon av Tokyos udda temarestauranger eller temacaféer. I Tokyos Mumin House Café behöver du exempelvis aldrig fika ensam utan här kan du nämligen få sällskap av en uppstoppad sagofigur från Mumindalen. Vilket sällskap! Är du däremot ute efter en något mer adrenalinfylld upplevelse ska du besöka antingen Mentalsjukhuset Alcatraz ER eller The Lockup, Shinjuku. Servitriserna i Alcatraz är klädda som sjuksköterskor och i The Lockup är de klädda som fångvaktare. Hos båda dessa restauranger erbjuds du fängelsemat inlåst i en cell med ditt sällskap under hela middagen. Vad sägs om att få bli erbjuden en dryck i spruta, provglas eller helt enkelt i ett zombiehuvud?
Du som är stor Disneybeundrare har möjligheten att besöka ett antal olika **Alice i Underlandet-**restauranger som är inredda i olika scener från filmen. Annars kan du helt enkelt mysa med ugglor på Owl Café eller kela med katter i någon av Tokyos kattcaféer.

Tokyo är utan tvekan en stad för alla, oavsett intresse, ålder och plånbok. Det finns massor att göra i Tokyo så vad väntar du på!

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig