GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Att göra på Malta och varför du älskar det

Att göra på Malta och varför du älskar det

Det är omöjligt att inte älska Malta. Det är soligt året runt, vackrare stränder än du någonsin kan önska dig, ett livligt nattliv och fullt av möjligheter till sport och äventyr, alltså finns det massor att göra på Malta.

Den här listan kommer att lämna dig frågandes till varför vi inte alla bor i Malta. Seriöst.

1. Solen skiner alltid

Medelhavsön kan njuta utav åtta månaders lång sommar så det finns faktiskt aldrig en dålig tidpunkt att utforska denna ö’s charm. Ända från April till November får Malta bada i temperaturer mot 30 grader och det är även en av de soligaste platserna i Europa med över 3000 soltimmar varje år. Du kan till och med njuta utav ett dopp i det kristallklara vattnet under vintersäsongen eller bygga på brännan på någon utav Maltas vackra stränder.

2. Stränderna är så vackra

Malta har allt för många vackra stränder för att kunna nämna alla. Oavsett om du tar ett dopp i det lockande vattnet i St Peter’s Pool eller om du festar med dina vänner på den gyllene stranden Ghajn Tuffieha så har Malta den perfekta stranden för dig. Det enda problemet är att när du har upplevt Golden Bay eller viken Mgarr ix-Xini kommer det vara oerhört svårt att åka därifrån.

3. Den blåa lagunen

Malta består utav tre huvudöar. Mitt emellan de två största öarna Malta och Gozo så ligger den väldigt lilla ön Comino. Denna ö har endast fyra permanenta invånare, men det är en favorit bland de lokala invånarna och turisterna som söker ett oförstört landskap och gömda vikar. Ingen tripp till Malta är fullständig utan att ha upplevt det fantastiska och himmelsblå vattnet i Comino’s Blue Lagoon, vilket är en utav Malta’s många fascinerande naturliga pooler.

4. Nattlivet är i världsklass

Malteserna må tycka om det avslappnade medelshavslivet under dagen men gör inte misstag och tro att Malta har ett tråkigt nattliv. Det är långt ifrån tråkigt. Om du kollar bakom den historiska fasaden så kommer du upptäcka att malteserna verkligen vet hur man anordnar en fest med internationella DJ’s som Tiesto på besök. St Julian’s är the place to be för den bästa festen på Malta men det sprider sig över hela ön.

5. Uråldrig historia

Det tidigaste livstecknet av mänsklig aktivitet och kultur på Malta är så pass gammalt som 7000 år, vilket är mycket äldre än bland annat de Egyptiska pyramiderna och Kinesiska muren. Det är denna historia som får Maltas gator att se så pittoreska och historiska ut som ett öppet museum. Mdina är en stad på Malta som har en mur runt sig och sträcker sig så lång tillbaka som 4000 år. Huvudstaden Valletta är så fantastiskt vackert att hela staden blivit utmärkt till en UNESCO World Heritage Site.

6. Lokalbefolkningen är underbar

Om du bor i en maltesisk familj kommer du inte vara en gäst utan du kommer vara en del utav familjen. Malteserna är ett utav de mest välkomnande folket i världen. De är också bland den mest språkälskande befolkningen där både maltesiska och engelska är erkända som officiella språk. Italienska talas även utav ungefär två tredje delar utav populationen.

7. Och maten rockar

Alla vet att medelhavsköket är en utav de bäst smakande i världen. Maltesiska rätter har en blandning utav många olika nationaliteter som har influenserat Malta under åren. Malteserna känner stor stolthet över deras fantastiska mat med mycket fiskrätter som dominerar menyerna.

8. Allt är runt hörnet

En utav fördelarna med en så liten ö som Malta är att du aldrig är långt ifrån nästa äventyr. Vackra stränder, pulserande nattliv och tysta grottor är aldrig långt borta! Malta må bara vara 27 km långt och 14 km brett men det finns så mycket fantastiska saker på en så liten yta.

9. Njut av det turkosa vattnet

Maltas fantastiska vatten är en utav Europas bästa snorkelplatser. Se till att snorkla genom grottorna och reven i Comino för att uppleva Medelhavets turkosa pärla. Malta är också perfekt för andra vattensporter så som vindsurfing, kitesurfning och jetski. Det finns även aktiviteter för de som föredrar lite lugnare stunder på havet genom att paddla längs kusten i kajak eller se den fantastiska vyn ön erbjuder samtidigt som man seglar.

10. Upptäck ditt egna Malta

Om du kan lyckas ta dig ifrån vattnet så finns det aktiviteter så som ridning och helt otroliga bergsrutter som kommer ta dig långt ifrån turiststråken. Med erfarna ledare som brinner för att få visa nationens skönhet kommer du få se den fantastiska lantmiljön där du även kan upptäcka hemliga vackra ställen.

ÅK PÅ SPRÅKRESA OCH UTFORSKA ALLT ATT GÖRA PÅ MALTA!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig