GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Barcelona: 8 tips bortom turistfällorna

Barcelona: 8 tips bortom turistfällorna

Barcelona är en av de mest fantastiska och vackraste städerna i Europa. Staden är inklämd mellan bergen och havet och är precis som regnbågsglassen dina föräldrar vägrade låta dig äta som barn: en mix av färger och smaker som gör allt bättre. För att bevisa att det här verkligen är en livfull stad har jag hittat åtta platser som du måste besöka för att se stadens absolut bästa sida – långt ifrån turistfällorna (även om turistmålen i Barcelona faktiskt är värda ett besök eller tre).

1. Frossa på konditoriet Caelum

Ett bombsäkert sätt att få upp din blodsockernivå är att besöka hörnet vid Carrer Palla och Carrer dels Banys-Nous. Här lockar butikens skyltfönster oskyldiga förbipasserande med bakelser, sötsaker och kakor (se bilden). Caelums utsökta godsaker är bakade av nunnor, och ja, de är himmelska. Glufsa i dig medan du tittar på folk i caféet, eller gå ner en trappa för en underjordisk eftermiddagsfika.

2. Upptäck historia på Biblioteca de Catalunya

Bok- och arkitekturfans kommer få en riktig kick av att vandra runt i de stora valvgångarna och vackra gårdsplanerna kring Biblioteca de Catalunya. Biblioteket är en fristad för texter och personalen arbetar med Google för att digitalisera böcker. Några delar av biblioteket dateras till 1400-talet och förvaltades på den tiden av ett sjukhus. När du tagit hand om din inre bokmal kan du ta en paus på den fotogeniska gårdsplanen innan du kollar in de söta små caféerna i valvgångarna.

3. Ladda batterierna på Mercat de Sant Antoni

Den här pärlan ligger precis i kanten av Raval-området, bredvid den glittriga och turistfyllda Bouqeríamarknaden. Besök utomhusmarknaden Mercat de Sant Antoni under veckan för att fylla kylen med färsk frukt, fisk och grönsaker, eller sväng förbi på helgen för att fynda böcker, mynt och textiler.

4. Slappna av och reflektera vid Plaça de St Felip Neri

De skadade fasaderna vid ingången till Barcelonas judiska kvarter, Plaça de St Felip Neri, är en påminnelse om Spaniens turbulenta förflutna och är det tragiska resultatet av en Franco-beställd bombning 1938. Idag är det fontänprydda hörnet en ovanligt fridfull plats att besöka under en eftermiddag.

5. Bli inspirerad av Raval-området

Det här brukade vara ett neon-blinkande område dit turisterna inte vågade gå till. Nu har det tidigare råa kvarteret börjat visa sin finare sida och numera hittar du barer, gallerier, caféer och färgglada människor här. Flera kulturella platser (som skate museet MACBA) har etablerats i syfte att tvätta bort områdets lite sjabbigare historia. Lokalbefolkningen kommer kanske fortfarande varna dig för ficktjuvar och andra skumma typer, men det här slingrande charmigt kaotiska område är absolut värt ett besök.

6. Beundra Basolica de Santa María del Mar

Om du gillar den gotiska perioden måste den här 650 år gamla kyrkan ligga högst upp på dina att-besöka-lista. Santa María del Mar, som ligger i La Ribera-området, är en fantastisk byggnad som kommer få dig att stanna och häpna. Kyrkans romantiska sida är särskilt påtaglig under de regnigare dagarna. Kyrkan är verkligen häpnadsväckande – så glöm inte att plocka upp din haka från marken när du går.

7. Ta in nya språk och drick café con leche

Barcelona är en väldigt multikulturell stad och invånarna tycker om att lära sig språk. (Katalanerna är tvåspråkiga och pratar både katalanska och spanska). Om du är i Barcelona för att förbättra din spanska eller vill gå i invånarnas fotspår, rekommenderar jag att du besöker ett av stadens alla torg och caféer och beställer in en utsökt kopp café con leche (kaffe med mjölk). Det är den perfekta platsen att göra läxor på, medan du plockar upp ord och fraser som får dig att låta som en lokalbo.

8. Fira under la Mercè-festivalen

September är en extra speciell månad i Barcelona. Hela staden samlas på en enorm gatufest till ära av Barcelonas skyddshelgon Mare de Deu de la Mercè och höstens ankomst. Via Laietana fylls av parader, trumslagare, dansare och det efterlängtade eld-loppet, Correfoc. Under loppet springer personer utklädda till djävular på gatorna med enorma tomtebloss som de sprutar ut i massorna. (Oroa dig inte, det är säkrare än det låter.)

Upplev ljuvliga Barcelona med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig