GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

De 12 roligaste orden på engelska

De 12 roligaste orden på engelska

Det är onekligen en utmaning att identifiera de 12 roligaste orden på engelska, i synnerhet då ordlistan består av 750 000 ord. Eftersom vi redan gått igenom de vackraste orden och de konstigaste orden på engelska, kände vi att det var dags att ge oss an denna utmaning också. Vårt begåvade författarteam delade sina favoritord och vi satte därefter samman en lista över de roligaste och löjligaste av dem alla.

Så, här kommer de – de 12 roligaste orden på engelska:

1. Shenanigans – Rackartyg

Roligt därför att: Det är ett ord som är lika smart, lättvindligt och underhållande som de oskyldiga busen ordet beskriver.

2. Bamboozle  – Bedra

Roligt därför att: Det är svårt att föreställa sig någon säga detta ord med det seriösa ansiktsuttryck du skulle ha efter att ha blivit “Bamboozled” (om du testar så kanske det till och med lättar upp stämningen lite).

3. Bodacious  – Attraktiv

Roligt därför att: Kommer du ihåg Jeff Spicoli från filmen Fast Times of Ridgemont High? Precis, den snubben var “Bodacious”.

4. Brouhaha  – Ståhej

Roligt därför att: Uttrycket “haha” är (bokstavligen talat) redan inbyggt i detta uttryck. Försök säga det högt utan att få ett leende – i princip omöjlilgt.

5. Canoodle – Mysa

Roligt därför att: Om du hade en väldigt traditionell mormor så skulle hon använda det här ordet för att uttrycka en romantisk intimitet. Det fick oss att fnissa då, och det är fortfarande lika roligt.

6. Gnarly – Svårt, utmanande, coolt

Roligt därför att: Det är ett populärt ord inom extremsporter för att beskriva de extremt svåra sakerna de gör (läs: sarkasm).

7. Goggle – Stirra

Roligt därför att: När någon stirrar (goggles) på något så blir deras ögon superstora och de ser lite… dumma ut. Det blir förstärkt om de “goggle” med munnen öppen. LOL!

8. Gubbins  –  Pryl

Roligt därför att: Att uttala “gubbins” kräver ett väldigt märkligt, gurglande uttal. Och det är bara ett konstigt supergammalt ord. Typ, 400 år gammalt.

9. Malarkey – Struntprat

Roligt därför att: Ett hysteriskt roligt meningslöst ord som beskriver nonsens eller just det – struntprat.

10. Nincompoop – Pucko, dumhuvud

Roligt därför att: Återigen, kan ett roligare ord ha uppfunnits för att besktiva en dåre? Trots att det inte är en förolämpning så är det bara lite för kul för att inte använda då och då.

11. Phalanges – Falanger eller uppställning av poliser

Roligt därför att: Kolla på scenen i Friends där de går på flyget, och du kommer fnissa åt det här ordet. Det är bara ett sjukt ord. Seriöst, var är det för ord!?

12. Badger – Tjata

Roligt därför att: Det fanns en TV-serie som hette “Badger and Badger” och tjataren i den ser bara fånig ut. Tjatare är generellt sett ganska underhållande ändå.

Hur bra är din engelska? Testa dina språkkunskaper!Gör EFs språktest
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer