GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Dela med dig av din utlandsvistelse!

Dela med dig av din utlandsvistelse!

Det kan vara jobbigt när en drömresa har kommit till sitt slut och du måste packa upp allt igen, komma in i rutiner och arbete igen och återberätta historier om och om igen från dina äventyr i försök att verkligen fånga resans verklighet med andra. För de första två delarna är det ditt ansvar men för den sista delen är jag här för att hjälpa dig: Låt mig ge några tips om hur du bäst dokumenterar din utlandsvistelse och hjälp att berätta dina historier bättre.

SNAPCHAT

Om du är lite som jag är så vet du hur beroendeframkallande Snapchat kan vara. Det tillåter inte endast dina vänner och familj att se vad du gör på din utlandsvistelse, du kan dessutom lägga till häftiga effekter till din snap: Du kan använda en “geotag” för att visa vilken stad du är i, roliga smilies, symboler, texter, skämt och till och med en ritning på bilden.

Nu vet jag vad du tänker: “Men Martinique, Snapchat är bara temporärt, hur kan jag använda mig av det för att dokumentera min resa och mina semesterminnen?” Sant – men Snapchat tillåter dig faktiskt att spara dina foton och videos innan du skickar ut dem individuellt eller efter att de är uppladdade på “My Story”. Och när du skapar många snaps till din “My Story” skapas en några sekunders lång videos från din dag, utan att du behöver lära dig några särskilda redigeringskunskaper och du kan dela den med världen. Slutligen, om du är i behov av lite inspiration så kan du alltid följa dina favoritkändisar som Vine-stjärnor, EFmoment eller några EF språkskolor runt i världen.

INSTAGRAM

Inget fångar ett ögonblick som ett foto gör! Det som är så bra med Instagram är att den tillåter dig att göra all redigering i appen så det ser ut som att du använder en 4000 kronors kamera. Den tillåter dig dessutom att lägga till platser och du kan till och med ha flera konton om du vill ta temafoton till en helt ny nivå! Du kan till exempel dokumentera dina resor genom maten du äter på ett kreativt sätt eller till och med göra en som verkligen framhäver din blogg, youtubekanal eller båda två. Glöm inte alla smarta hashtags för att få fler följare eller större exponering och fler likes på dina bilder genom att lägga till #EFmoment, #travelislife, #wanderlust eller #yolo!

BLOGG

På tal om bloggar – om du läser denna måste du redan vara medveten om hur stora bloggar kan vara! Resebloggar är en livsstil (och en fantastisk inspirationskälla) och du kan hitta flera bloggportaler som hjälper dig att skapa en blogg helt kostnadsfritt och som sedan hjälper dig att anpassa din blogg så den matchar din personlighet! Skapa inte en blogg endast i syftet att få många följare utan försök att först hitta din nisch och tema till den också. Teman i allmänhet hjälper dig vad du borde publicera och ger idéer till vad som annars hade kunnat vara miljarder av idéer helt i huller om buller. När det kommer till följarna så kommer de att börja följa dig om du är tålmodig och fortsätter att publicera inlägg regelbundet.

DAGBOK

Slutligen är dagböcker kanske något gammaldags men som faktiskt borde komma tillbaka! Dagböcker kan både användas för att vara (smärtsamt) personliga men de kan också vara ett bra sätt att i detalj beskriva varje händelse som hände under din dag på din utlandsvistelse. Så försök att lämna ungefär 10-15 minuter i slutet av varje dag för att skriva ner vad som har hänt, vilka känslor du har känt, vad du har känt för dofter och vad du har ätit. Så länge du inte skriver detaljer som är alltför personliga kan du även skicka runt det till dina vänner, familj och vem som helst som skulle kunna vara intresserad av att se hur din resa verkligen har varit. Din handstil kommer att öka äktheten och dina vänner kommer att ha möjlighet att få läsa något som resten av världen inte kan.

Dela dina semesterminnen med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig