GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Den lugna sidan av LA: 5 ställen som får dig att varva ner

Den lugna sidan av LA: 5 ställen som får dig att varva ner

En av de största fördelarna med att bo i LA är den konstanta tillgången till äventyr. Du är alltid bara några kvarter bort från något extraordinärt att se eller göra. Att varva ner ibland kan dock vara väldigt välkommet i en så hektisk stad som Los Angeles.

Staden erbjuder faktiskt ett stort utbud av gömställen – du måste bara veta vilka ställen du letar efter! Vi gjorde en lista på fem lugna oaser i Los Angeles som är perfekta för att ladda batterierna. Planera en liten flykt från en av världens mest livliga städer utan att faktiskt lämna den.

1. Huntington Library, Art Museum och Botanical Gardens i LA

Ta dig tid att stanna och dofta på blommorna i denna härliga botaniska trädgård som är helt unik i sitt slag. Trädgården är uppdelad i olika teman och bjuder på en öken, en djungel och en japansk trädgård. Vårt tips är att verkligen varva ner när du besöker trädgården och göra ditt bästa för att uppleva både trädgårdarna och forskningscentret i slow motion.

2. Los Angeles County Arboretum och Botanic Garden

Påfåglar är de ikoniska symbolerna, men också inofficiella vaktmästare, på detta 127 hektar stora naturhistoriska under. Här kan du bekanta dig med sällsynta och hotade växtarter från hela världen, mata ankor och gäss, promenera genom vackra skogar och vattenfall på fridfulla stigar. Du kan också välja att utforska trädgården med spårvagn, om än ännu mer avkopplande.

3. Thien Hau Temple i LA

Lugn och ro kommer definitivt att upptäckas i det magiska Thien Hau-templet som är ett färgstarkt tempel dedikerat till Mazu, havets gudinna. Templet är kulturell och andlig plats som lockar många besökare med sin förtrollande exteriör som sticker ut i det annars betongtunga Los Angeles.

4. Central Library

Om du letar efter en bok – hur tycker du att valet mellan 10 miljoner böcker låter? Inklämt mellan Downtown LAs byggnader ligger Central Library som är ett konst- och arkitektssmycke från 20-talet och dessutom USAs tredje största bibliotek. Du kommer ha så jul medan du letar efter de distinkta sfinxerna, beundrar den enorma stjärnkronan eller förlorar dig i en riktigt bra bok.

5. Marvin Braude Bike Trail (eller The Strand)

Vårt favoritsätt att utforska Los Angeles och stadens underbara kust är såklart med cykel. Cykelbanan vid vattnet kallas ”The Strand” och sammankopplar många av LAs stränder genom en 35 kilometer lång, platt asfalterad stig. När du kommer hit kommer du se cyklister, joggare och rollerbladers njuta av sin dag. Hoppa på cykeln och häng på lokalborna, du är garanterad fantastisk utsikt som består av hav och milslånga stränder.

Vill du bo i Los Angeles?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig