GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Emelies språkkurs i Sydney – the time of my life

Emelie åkte på en språkkurs till Sydney i 4 veckor efter studenten.
Emelies språkkurs i Sydney – the time of my life

Min högsta dröm har alltid varit att åka till Australien så när jag tog studenten visste jag att jag ville passa på att åka dit. Ingen av mina vänner hade möjlighet att följa med till Australien, och jag hade åkt med på språkresa med EF när jag var yngre, så vem jag skulle åka dit med kändes självklart för mig. Jag valde att åka på en språkkurs i Sydney i 4 veckor.

Eftersom ingen av mina vänner kunde åka kände jag ingen som också skulle till Sydney. Ungefär en vecka innan jag åkte på kontaktade en tjej mig via MyEF. Hon hade sett att vi båda skulle åka till Sydney samma dag, och det visade sig att vi skulle åka samma plan mellan Dubai och Australien. Vi bestämde oss för att träffas och efter det hängde vi ihop resten av språkkursen. Vi har fortfarande kontakt idag och har så många roliga minnen från andra sidan jordklotet!

Jag bodde på studenthemmet Sydney Student Living. Där delade jag rum med en japansk tjej som också var där på en 4 veckor lång språkkurs. Jag är jättenöjd med studenthemmet, det var trevlig personal, fräscha rum, och många av mina kurskamrater bodde där.

Det bästa med min språkkurs i Sydney var att alla människor var så öppna och glada. Aktivitetspersonalen på skolan var så himla roliga, vi hade superkul med dom! Skolan var otroligt fräsch med ett väldigt centralt läge. På helgerna, när vi var lediga från skolan, åkte vi på utflykter, antingen arrangerade av EF eller så utforskade vi Australien på egen hand. Vi hyrde bil, åkte på roadtrips, hoppade fallskärm, var på Surf Camp, besökte andra städer, hängde på Bondi Beach… I Sydney tar det roliga aldrig slut och det går inte en dag utan att jag saknar skolan.

Jag rekommendera alla att åka hit! Men jag tycker att det är ett plus om du har tagit studenten och kan vara iväg en längre period. Några av mina vänner som jag träffade här hade rest genom Asien själva innan de påbörjade sin språkkurs i Sydney. Många andra reste vidare på egen hand efter de tagit sin examen från EF skolan, eller läste en flera månader lång språkkurs. Möjligheterna är oändliga!

De flesta åkte till Sydney själva och alla är därför så öppna för att lära känna nya människor. Jag hade verkligen the time of my life tillsammans med EF!

Gör som Emelie och åk på språkkurs till Sydney!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer