GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

En kort guide över hur du får ut det mesta av Miami

En kort guide över hur du får ut det mesta av Miami

Miami välkomnar 14 millioner besökare varje år och är ett paradis för dig som älskar stranden, är konstentusiast, älskar vintage design och arkitektur eller för dig som söker en unik kulturell mix. Jag har valt ut de bästa sakerna att göra i Miami för att du ska slippa leta runt på nätet och undra vad du ska hitta på. Följer du mina tips kommer du ha “the time of your life” när du är där. Här nedan kommer en kort guide över hur du får ut det mesta av Miami:

 1. Utomhusbio i Soundscape Park

På onsdagskvällar från oktober till maj kan du gå på gratis utomhusbio i Soundscape Park. Under stjärnorna och palmträden kan du luta dig tillbaka i gräset och titta på film som projekteras på väggen av New World Symphony Hall.

 1. Sporter i Flamingo Park

I Flamingo Park finns alla möjliga sorters sportanläggningar så som basketbollplan, ett basebollfält, en fotbollsplan, löparbana, tennisplan, en amerikansk fotbollsplan, racketbollplan och även en pool. Det här tipset är kanske särskilt intressant för dig som ska spendera en längre tid i Miami, om du t.ex. ska dit för att studera engelska.

 1. Träning på stranden

Vill du uppleva Miami på ett annorlunda sätt kan du besöka utomhusgymmen på stranden (de kallas Fitness Zones). Jag kan inte tänka mig en roligare eller mer fantastisk miljö för att förbättra din styrka och kondition.

 1. Utflykt till Everglades National Park

Ett av de mest unika landområden i USA finns i Florida Everglades. Området är hem åt flera utrotningshotade arter och där kan du lära dig mer om Floridas historia, ta en båttur och kanske se några alligatorer. Och det ligger inte särskilt långt ifrån Miami.

 1. Miami Marlins basebollmatch

I USA älskar man att kolla på basebollmatcher och i årtionden har det varit känt som “Amerikas tidsfördriv”. Är du i Miami kan du spana in en match med Miami Marlins på deras hemmaarena Marlin Park.

 1. Konserter

Många kända artister gör nästan alltid ett stopp i Miami så vill du gå på konsert håll ögonen öppna. Det är populärt så därför borde du försöka köpa dina biljetter så fort som möjligt och studerar du med oss så kan vi hjälpa dig.

 1. Sunset Island Paddle Tour

Ett coolt sätt att uppleva Miami är med kajak. Med Sunset Island Paddle Tour får du paddla genom viken och sedan göra ett stopp på en privat liten ö där du får snacks och ta lite härliga foton.

 1. Shoppa på outlets

I Miami finns några av världens bästa outletgallerior som är värda ett besök. Vill du ha en äkta amerikansk shoppingupplevese bör du därför åka till Dolphin Mall eller Sawgrass Mall.

 1. Wynwood

Wynwood är ett trendigt område i Miami som du kan besöka för att kolla på graffitin på Wynwood Walls. Du kan också åka dit för att besöka alla fantastiska konstgallerierna som ligger i närheten. Det finns också en hel del spännande butiker och restauranger som du inte hittar någon annanstans och även ett fantastiskt nattliv.

 1. Biscayne nationalpark

Biscayne är en av de enda nationalparkerna i USA som är primärt under vatten. Parken är perfekt om du vill dyka eller snorkla då det finns både korallrev och skeppsvrak att titta på. Parken sträcker sig över stora delar av Florida Keys och Key Biscayne och det tar cirka 20 minuter med bil att ta sig dit från Miami Beach.

 1. Solnedgångar i South Point Park

South Point är en av de vackraste parkerna i South Beach. Här kan du fotografera solnedgången, spana på kryssningsfartygen som lämnar Miamis hamn eller ta en promenad längs piren.

 1. Shoppa på Lincoln Road

Lincoln Road är en av de mest populära gatorna i South Beach och har varit det i över 50 år. Ofta säger man att det är South Beachs centrum och du kan gå dit för att shoppa eller äta ute. Åker du dit en söndag kan du besöka bondens marknad.

 1. Little Havana

Miami har en kubansk känsla och vill du utforska mångfalden som definierar denna stad borde du besöka Little Havana. Området är perfekt om du vill testa kubansk mat, lära dig dansa salsa eller om du bara vill uppleva en annan kultur. En gång i månaden  kan du också besöka Cultural Friday Festivals.

Vill du åka till USA?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig