GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar att älska Miami

10 anledningar att älska Miami

Miami är känd som “The Magic City” och bjuder på en skön mix av modern kultur och en avslappnad livsstil med latinamerikanska traditioner som genomsyrar hela staden. Vi skulle kunna prata i evigheter om denna underbara stad, men här är tio skäl till varför vi bara måste älska Miami!

1. Stränder i världsklass

Det finns få stränder i världen som kan tävla med utbudet i Miami. De milslånga vita sandstränderna längst kusten bjuder in till aktiviteter som beachvolleyboll, träningsklasser och givetvis sol och bad. Det finns stränder som är hundvänliga, perfekta för grillkvällar och där festen pågår dagarna i ända. Det finns stränder för alla tillfällen helt enkelt och att spendera en dag på South Beach eller åka rullskridskor längst Ocean Drive är aldrig slöseri med tid. Oavsett vad du gillar att göra på stranden, är Miami den perfekta platsen.

2. Ett latinamerikanskt matparadis

I Miami kan du äta latinamerikansk mat varje dag om du skulle vilja. Bortsett från i Havanna, är Miami den plats du hittar den bästa kubanska maten. Vad sägs om en kopp kubanskt kaffe eller karibiska drinkar? Upptäck nya smaker från hela Karibien och Latinamerika. Rätter du kanske trodde du provat tidigare är tillagade med en twist och de kan skilja sig mycket beroende på vart du äter dem. Empanadas är ett exempel på en rätt som varierar mycket beroende på om du äter på en colombiansk, ecuadoriansk eller argentinsk restaurang.

3. Festen är alltid igång

Precis som med allt annat i Miami är en utekväll i Miami en upplevelse som kastar dig rakt in i den latinamerikanska kulturen, på det amerikanska viset. I South Beach ligger många kända nattklubbar där några av världens största DJ:s ofta spelar. Vill du dansa loss till kubansk musik kan du i stort sett gå till vilken bar som helst i hela stan. I de hippa kvarteren kring Midtown och Wynwood ligger alla trendiga barer medan några av stadens äldsta barer ligger i Downtown Miami.

4. Solen skinner alltid

Solsken är en naturlig del av vardagen i Miami och du kan definitivt lämna både jackan och tjocktröjan hemma. Solen skiner i stort sett året runt, vilket betyder att du kan hänga på stranden oavsett tid på året. Dock kan du behöva en regnjacka när de tropiska stormarna då och då drar in över Miami mellan juni och november. Men du kommer aldrig att frysa, då temperaturen sällan sjunker under 20 grader.

5. Äventyrliga naturupplevelser

Miami är den enda staden i hela USA som kan stoltsera med att ligga precis emellan två nationalparker. Väst om Miami ligger Everglades, ett träskområde perfekt för vildmarksäventyr. I parken finns ett stort antal vandrings- och cykelleder som är perfekta för att utforska det stora området. Med uppskattningsvis 200.000 alligatorer är nationalparken ett hem för många vilda djur. Paddla kanot genom Nile Mile Pond eller njut av utsikten från Shark Valley och du kommer garanterat få se många vilda djur.

Biscayne National Park skyddar ett stort område av magroveskog såväl som havet runtomkring, inklusive Amerikas enda levade korallrev. Besökare kan uppleva nationalparken genom att snorkla, paddla kanot eller campa på de subtropiska öarna. Att dyka i Florida Reef är ett utmärkt sätt att uppleva detta fantastiska undervattens ekosystem.

6. Latinamerikanska vibbar

Du har vid det här laget säkert förstått att Miami är känt som Amerikas latinamerikanska huvudstad. Trots att du befinner dig i USA kommer du känna av de latinamerikanska vibbarna vart du än går och det är faktiskt närmare till Havanna än till Floridas huvudstad ,Tallahassee. Miami har den största latinamerikanska befolkningen i hela USA. ”Det bästa med Miami är att det är så nära till USA”, är ett känt uttryck bland lokalborna.

7. En hälsosam livsstil

Invånarna i Miami har verkligen tagit hälsa på allvar och för många är stranden ett gym året om. De vältränade människorna som springer längst strandpromenaden får en att fundera på hur det är fysiskt möjligt att se så tillfreds ut trots 35 grader i luften? Men för många är det en livsstil. Mode är också något som är viktigt för lokalbefolkningen i Miami och uttrycket ”Dress to impress” gäller oavsett om man är påväg till mataffären, hänger med vänner i SoBe eller är på jobbet. Det finns alltid en anledning att klä upp sig!

8. Havet är alltid nära

Eftersom Miami är beläget längst kusten kretsar självklart mycket runt stranden och havet. När du känner att du fått nog av att bara ligga i solen kan du hyra en jet-ski och gasa ut bland vågorna. Föredrar du något lugnare aktiviteter kan du utforska undervattenlivet och det marina ekosystemet.

9. Art-deco

Miami är en stad som är känd för sina art-deco byggnader som pryder stranden. Är du intresserad av gatukonst ska du bege dig till Wynwood, där du kan strosa runt bland alla färgglada väggar och besöka olika konstgallerier. Art-deco distriktet i Miami är i princip ett öppet friluftsgalleri och Miami är årligen värd för den stora konstmässan Art Basel.

10. Florida Keys

Miami må vara en av de mest fartfyllda platserna på jorden, men en kort resa bort från den pulserande staden finns många avskilda platser längst Floridas kust som är perfekt för avkoppling. Vill du komma iväg från stadskärnan och ta det lugnt ska du bege dig till Amerikas sydligaste plats, Flordia Keys, där stränderna inte är lika folktäta och tempot är lägre. Har du endast möjlighet att göra en dagsutflykt kan du köra den korta sträckan till Virginia Key, som inte är långt alls från centrala Miami där du hittar kritvit sand och vyer som du bara trodde fanns på Instagram.

Image by Dan Lundberg, Flickr / Creative Commons

Plugga engelska med EF i Miami BeachLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig