GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Europas 10 bästa städer att studera i

Europas 10 bästa städer att studera i

Att bestämma sig för vart man ska studera utomlands är ett väldigt stort beslut och kan vara avgörande för framtiden. Att komma fram till vart man ska spendera de kommande åren kan vara skrämmande. Kommer du trivas? Hur mycket kommer det kosta? Finns McDonald’s där? Frågorna är många och för att hjälpa dig på traven listar vi här 10 bästa städer i Europa att studera i!

1.London

London talar mycket för sig själv och är utan tvekan inte bara en av de populäraste städerna i Europa att studera i, utan också en av de bästa studentstäderna i världen.  Det kommer inte som en överaskning kanske då många bra universitet erbjuder ett brett utbud av program och kurser. Allt från ekonomi till politik som går att studera på London School of Economics & Political Science till mer kreativa kurser på Goldsmiths University.  Du kommer helt klart leva ett spännande liv i London. Staden är full av sevärdigheter, bra restauranger, shopping och nattliv. Var dock beredd på att det är en rätt dyr stad att bo i.

2.Bristol

Vad är så speciellt med Bristol? Det är faktiskt den stad där flest studenter väljer att bo kvar i efter att de avslutat sina studier från någon av stadens två universitet. Deras universitet är University of Bristol och University of the West England (UWE). Det är inte svårt att förtså varför så många väljer att stanna. Bristol är en av Englands häftigaste städer, den har ett pulserande nattliv och är lite av ett affärscentrum. Att staden är belägen längst Englands sydkust är också en fördel. Det är även bara två timmar till London och många bra stränder finns i närheten.

3.Oxford

Oxford är en av de två städer i England som är kända för sina prestigefyllda universitet och akademiska rykte (den andra är Cambridge). Oxford är en liten stad som har allt. En vacker omgivning, nära till London, ett rikt studentliv och en akademisk historia som de flesta känner till. Absolut, Oxford University kan vara svårt att bli antagen till om du inte har riktigt höga betyg. Du kan ändå ta del av Oxfords studentliv genom att bli student på välkända Oxford Brookes University.

4.Edinburgh

Scotland och England är två väldigt olika länder, de skiljer sig nog ännu mer när man jämför dem som student. England må ha många stränder och stora städer, men Skottland har en unik karaktär. Edingburgh är känt för sitt studentliv och erbjuder en skön mix av storstadsliv, precis som London, men en lite mer avslappnad kultur.

5.Dublin

Irländare är kända för att verkligen veta hur man har roligt på fest och i Irlands huvudstad Dublin är detta ett faktum. Det är en liten stad men som känns stor, vilket gör studentlivet på det berömda Trinnity College ännu mer lockande. När du har pluggat klart kan du söka dig till Google, Facebook och Airbnb som har sina huvudkontor i just Dublin.

6.Barcelona

Spaniens häftiga huvudstad är en av Europas mest internationella städer, som bjuder på en skön mix av fest och underbar tapas. I Barcelona kan du studera på University of Barcelona och Polytechnic University of Catalonia. Båda erbjuder kurser på engelska om det skulle vara så att dina språkkakunskaper inte känns så pass bra att du kan genomföra utbildningen på spanska, men den möjligheten finns såklart för den som vill ha en utmaning.

7.Paris

Vilken bättre stad i Franrike finns det att plugga i om inte kärlekens stad? Följ i Balzac och Simone de Beauvoirs fotspår genom att studera på Sorbonne University, bläddra i böcker i de latinska kvarteren och drick kaffe mellan lektionerna i kvarteren kring I’Odéon. Oavsett om du vill studera mode, historia, ekonomi eller film har universitetet ett stort utbud av kurser och du kommer verkligen få ta del av den urbana livsstilen. Att studera i Paris betyder att du kommer att ha ett slott eller historiskt monument inom räckhåll hela tiden. Du kommer även träna på dina franska språkkunskaper! Pas mal, non?

8.Lyon

Lyon är stad som är full av skolor som EM Lyon, INSA och Université Cladue Bernard Lyon 1.  Lyon är den franska huvudstaden för gastronomi och en mycket populär Erasmus destination. Med bara två timmar till de franska alperna och lika långt till havet har du här möjlighet att uppleva både sol och snö. Lyon välkomnar sina nya studenter genom att hjälpa dem med allt de behöver inför skolstarten som boende och jobb. Det är alltså lätt att känna sig som hemma om man är en internationell student.

9.Berlin

Hur mycket skulle man inte älska att att plugga i stort sett gratis (nästan) i en av de coolaste städerna i Europa? Berlin är en riktigt häftig stad att studera i och staden bjuder på en spännande historia likväl som en avslappnad atmosfär med ett nattliv som många reser dit för att uppleva. Ansök till TU Berlin (Berlins tekniska universitet) or Humboldt-Universität, vilket är ett av Europas mest berömda universitet tack vare sina humanistiska utbildningar och Goethe språk!

10.Rom

Om du verkligen älskar historia och konst finns det ingen bättre stad i Europa att studera i än Rom. Rom är känt som den eviga staden och hela staden är som ett stort museum och du kommer bli kär i den innan du hinner säga pronto! Rom har en fascinerande kultur och är en livlig europeisk huvudstad fylld med möjligheter för studenter och unga akademiker som vill vara en del av studentföreningar, akademisk forskning, affärssammanhang och internationella konferenser. Upplev den otroliga engergin staden har att erbjuda och frossa i allt som Italien innebär.

Studera utomlands med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig