GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

FÖRDELAR DITT BARN FÅR AV ATT ÅKA PÅ SPRÅKRESA

FÖRDELAR DITT BARN FÅR AV ATT ÅKA PÅ SPRÅKRESA

Har ditt barn kommit hem och börjat prata om att åka på språkresa? Du kanske aldrig själv har varit på en  språkresa (eller så kanske du har det men vill ha mer info) och känner dig osäker kring varför du bör låta ditt barn åka iväg några veckor på sommaren. Vi har därför listat de fördelar ditt barn kommer få av att åka iväg på en internationell upplevelse över sommaren, en språkresa.

SJÄLVSTÄNDIGHET

Även om ditt barn är självständigt kan en språkresa leda till ännu större självständighet. Att få åka iväg till en miljö där man automatiskt skapar nya vänner och upplever nya saker kommer leda till en stor självständighet. När de kommer hem kommer de ha växt otroligt mycket när det gäller att ta ansvar!

SPRÅKINVESTERING

Det finns inget sätt som är så bra som att lära sig ett språk på plats i det land där det talas. Att låta sitt barn åka iväg på språkresa innebär alltså en investering i barnets språkkunskaper. De kommer dagligen få träna på sitt nya språk och då inte bara i skolan utan även tillsammans med deras nya kamrater som kommer från alla världens hörn. Det är fördelen med att åka iväg och träffa nya människor, det enda språk som de kan kommunicera på är det språk de studerar gemensamt.

TRYGGHET

Att åka på språkresa innebär att ditt barn reser och lever med en ledare. Oavsett om barnet bor i värdfamilj finns ledaren tillgänglig dygnet runt för barnen att kontakta. Det innebär att ditt barn kommer få en trygg resa under hela vistelsen, från avresa till hemkomst.

UPPLEVA NYA KULTURER

Tack vare att barnen kommer få bo och gå i skolan med barn från olika delar av världen kommer de få möta nya kulturer. I detta kulturella möte kommer förhoppningsvis vänskaper skapas och med vänskaper skapas en ny förståelse för omvärlden. Tack vare det kulturella utbytet kommer ditt barn bli mer öppen inför nya saker i livet och med en större öppenhet kommer livet ge större möjligheter senare.

ÅK PÅ SPRÅKRESA MED EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig