GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

FÖRDELAR MED ATT RESA SJÄLV

FÖRDELAR MED ATT RESA SJÄLV

Du kanske har funderat på att åka iväg på språkkurs/språkresa eller ett studieår utomlands men känner dig osäker på om du vill resa själv? Vi har därför här samlat ihop de fördelar du får av att resa iväg ensam under en längre period.

Du kommer få nya vänner

Att resa själv kommer automatiskt hjälpa dig hitta nya vänner. Du kommer träffa andra som gör samma sak, reser ensamma och också vill hitta någon att umgås med. Här är möjligheten att få vänner för livet, från hela världen! Allt detta skulle inte vara en självklarhet om du skulle resa med en vän hemifrån. Du skulle då inte alls känna dig i behov av att prata med andra eller att försöka hitta någon att åka på utflykt med och så vidare. Alltså kommer du definitivt få fler nya vänner av att resa ensam.

Lära känna dig själv

Genom att ständigt träffa nya människor och uppleva nya saker så kommer du hitta det du gillar, både när det gäller dig själv och de saker du vill göra. Genom att resa själv kommer du komma hem och kunna svara på frågan “vem är du?” när andra ställer den till dig. För varje gång du reser iväg ensam kommer svaret på frågan vem du är att bli mer och mer självklart.

Större självständighet

Tack vare att du lär känna dig själv och upptäcker hur lätt det är att skapa nya vänner så kommer du också bli mer självständig. När du vet att livet fungerar alldeles utmärkt, även om du är ensam, så kommer du också känna dig mer självständig och inte lika beroende av att ha sällskap och hjälp av andra i vardagen.

Bättre på att ta beslut

Med större självständighet och kännedom om dig själv så kommer också kunskapen att kunna ta beslut. Istället för att stå och vela i flera timmar om vad du ska göra, ha på dig eller vad det nu kan vara så kan du förhoppningsvis ta dessa besluten snabbare efter att ha rest iväg ensam.

Bestämma vad du vill göra och när du vill göra det

Det sista, men inte minst skälet till varför du ska resa iväg ensam, är att DU får bestämma vad du vill göra och NÄR du vill göra det utan att ta hänsyn till någon annan. Istället för att komma överens med andra kan du hänga med den grupp som ska göra det du vill göra! Hur bra är inte det?

Bild från: Hanna MW

Åk iväg på ditt livs äventyr med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig