Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Göra praktik utomlands? Jajamen!

Göra praktik utomlands? Jajamen!

Att resa utomlands är riktigt härligt och lärorikt – lägg till en praktikperiod och du kommer få ännu mer kött på benen. Vad sägs om att få arbetslivserfarenhet från Australien, Sydafrika eller Malta samtidigt som du får öva upp engelskan på riktigt? Eller kombinera surf och vulkan-utflykter tillsammans med praktik på Costa Rica? Fortsätt läs detta inlägg för fler anledningar till att du också borde hoppa på praktik-tåget.

Få unik arbetslivserfarenhet

Arbetsgivare värdesätter internationell erfarenhet, och ditt CV kommer definitivt att sticka ut genom att ha praktiserat eller volontärarbetat utomlands. Du kommer att få testa på ett gäng olika arbetsuppgifter under praktiken – var öppen för vad du än behöver ta dig an. Du kommer lära dig en hel del om världen och om du själv, och vem vet, du kanske upptäcker att du har några dolda talanger!

Utmana dig själv

Du kommer att ställas inför helt nya utmaningar och situationer i en ny miljö – dessutom på ett annat språk! I och med detta kommer du att få en grym kommunikationsförmåga och utveckla nödvändiga problemlösningskunskaper som du kommer att ha nytta av livet ut.

Testa på din drömkarriär

Är du intresserad av finans, marknadsföring, IT, turism, juridik eller undervisning? Eller är du helt öppen för vad som helst? Ta chansen att testa på en industri utefter dina intressen – så blir det en match-make in heaven både för dig och för organisationen.

Njut av ett oförglömligt äventyr

Denna gång är du inte bara på en resa för din egna skull, utan du bidrar även till samhället. Du kan exempelvis hjälpa till att bevara det fantastiska djurlivet i Afrika eller arbeta på ett barnhem i Kina. Denna internationella erfarenhet kommer att skapa minnen för livet, och det bästa av allt är alla passionerade människor som du kommer knyta an till under din praktikperiod.

 

Ta steget till en internationell karriär meed EF!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Karriär