GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Hannas vänskapsfyllda språkresa till EF Torquay

Hanna är 16 år och var under 2018 på en språkresa till Torquay.
Hannas vänskapsfyllda språkresa till EF Torquay

Jag heter Hanna Almkvist och i somras var jag med EF på språkresa i Torquay, England under tre veckor.

Varför valde du Torquay?

När jag fick hem katalogen med alla destinationer kom jag rätt snabbt fram till att Torquay skulle passa mig bäst. Det är en stad med en blandning av allt. Ett stort plus är att man får åka några dagar till London.

Innan jag bestämde mig helt läste jag flera reseberättelser och kollade på videos från Torquay. Att titta på videos från Torquay, från människor som varit där tidigare somrar, gjorde mig ännu mer taggad på att åka dit. Jag filmade faktiskt en del under min språkresa, det har jag lagt upp på min Youtube-kanal – Hanna Almkvist.

Åkte du dit själv eller med en kompis?

Jag och en kompis hade bestämt att vi skulle åka på språkresa tillsammans. Det var ju såklart skönt för oss båda att vi redan visste att vi kunde sitta bredvid varandra på flyget och att vi skulle få bo i samma rum. Nu i efterhand vet jag dock att det hade gått hur bra som helst att åka själv. Alla som åker på språkresa är öppna för att lära känna nya människor och man hittar nya vänner direkt.

[

](https://www.ef.se/blog/wp-content/uploads/sites/11/2019/04/Hanna-Almqvist-41.jpg)

Hur såg en vanlig dag ut?

Dagarna såg lite olika ut men ett exempel på en vanlig dag är att vi hade lektion under förmiddagen. Lektionerna var väldigt varierande med olika roliga projekt vilket blev extra roligt eftersom mina klasskompisar kom från olika länder. Jag blev exempelvis väldigt nära vän med italienarna i min klass.

Efter förmiddagslektionen åt vi lunch på skolan och under eftermiddagen hade vi någon aktivitet, det kunde vara allt ifrån att vara på ett vattenland till bollsporter. När schemat var slut för dagen brukade jag och mina vänner antingen gå och shoppa, sola och bada på stranden eller sätta oss på en uteservering.

Eftersom jag bodde på Residence gick jag sedan tillbaka dit för att äta middag och sedan var det alltid någon aktivitet. Ett exempel är EF disco, när discot var slut brukade vi umgås på piren med de andra studenterna.

Det allra bästa med Torquay var nog att det fanns så många valmöjligheter, det fanns verkligen så mycket att göra och staden var så himla mysig och trevlig. Jag hade alltid något att göra. Det var nog det som gjorde att jag hade så himla kul, tre veckor har aldrig gått så fort som när jag var på språkresa.

Har du fortfarande kontakt med dina nya vänner?

Sista dagen på min språkresa grät jag så himla mycket, jag hade fått så många nya vänner! Tyvärr visste jag att aldrig skulle få möjlighet att träffa vissa vänner igen. Jag hade haft ett konstant leende på läpparna i tre veckor och nu var det över. Jag sa så många gånger till alla mina vänner “jag hade verkligen kunnat stanna minst tre veckor till, det sista jag vill är att åka härifrån”.

Jag har fortfarande kontakt med många från språkresan, en del bor nära mig så de träffar jag så ofta jag kan. Jag har också vänner i Skåne som jag träffar emellanåt och har kontakt med flera från Italien, Frankrike och Norge.

[

](https://www.ef.se/blog/wp-content/uploads/sites/11/2019/04/Hanna-Almqvist-3.jpg)

Skulle du rekommendera andra att åk på språkresa till Torquay?

Eftersom jag hade det så himla bra i Torquay rekommenderar jag alla att åka dit! Om du känner att du skulle trivas i en väldigt mysig och trevlig stad som har tillgång till allt är Torquay en stad för dig. Det här var några av de bästa veckorna i mitt liv och jag önskar att jag kunde få uppleva exakt samma resa igen. Om du har möjligheten att åka på språkresa ta vara på den! Att få umgås med vänner från olika länder varje dag i tre veckor är helt underbart.

Vill du åka till Torquay i sommar?Pris och information
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig