GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i Malaga

10 dolda pärlor i Malaga

Förutom alla de fantastiska attraktioner som lockar otaliga resenärer till Malaga varje år, så bidrar även stadens unika energi till att människor kommer tillbaka.

Regn eller solsken (och det är nästan alltid det sistnämnda), Malagas livliga gator är fulla av vänliga invånare, en rolig atmosfär och ett optimistiskt humör. Det finns också ett utbud på 16 natursköna stränder med utsikt över Medelhavet.

Nedan hittar du tio dolda pärlor som är värda att kolla in medan du lär dig spanska i Malaga och bosätter dig i den färgstarka miljön på Costa del Sol.

1. La Feria de Malaga

Malagas livfullhet och energi samlas under den tredje veckan i augusti när staden är värd för sin årliga Feria de Malaga (Malagakarnevalen). Den veckolånga gatufestivalen bjuder på gratis levande lokal musik, med massor av kastanjetter och dans hela dagen i ett livligt firande av allt som har med Andalusien att göra. Det är den perfekta förkroppsligandet av staden, sammanfattad i en sprudlande vecka som uppskattas av både lokalbefolkningen och besökare.

2. Casa Natal Picasso

Malaga är känd för att vara hemstaden för en av de mest berömda konstnärerna genom tiderna - Pablo Picasso. Det omfattande Picassomuseet är ett måste, men staden är full av mindre kända platser som är relevanta för konstnärens uppväxt. Vi rekommenderar ett besök på Picasso Birthplace Museum. Denna mindre utställning ger en mer intim inblick i den produktiva målarens tidiga verk och familjeliv i den vackra byggnad där han växte upp.

3. Naturreservatet Guadalhorce

Att strosa runt bland storkar, flamingos och kameleonter i detta naturreservat får en att känna sig som en ung David Attenborough. Parken är en av de viktigaste rastplatserna för fåglar som varje år flyger till och från Nordafrika, vilket innebär att den örnögde observatören kan upptäcka hundratals arter varje besök - så glöm inte att packa med dig kikaren.

4.Flamenco på Peña Juan Breva-museet

Att se flamenco i Andalusien är ett ögonblick man inte får missa. Den passionerade och mycket energiska konstformen är hypnotiskt vacker att bevittna, och både musiken och de slående variationerna av dans representerar en stor del av södra Spaniens identitet. Peña Juan Breva är ett utmärkt ställe att bekanta sig med denna del av kulturen. På dagarna är det ett flamencomuseum, och varje torsdag och lördag kväll anordnas föreställningar till överkomliga priser, med en gratis drink och tapa.

5.Gibralfaro

För en vandring som inte gör dig alltför röd i ansiktet, gå uppför berget Gibralfaro. Den stora kullen mitt i staden är inte precis dold, men den norra klättringen som börjar vid Plaza de la Merced slingrar sig genom det omgivande skogsområdet och är fortfarande till stor del oupptäckt av turister. Utsikten från kullen är den bästa i Malaga för att se solen gå upp och ner över havet, och på en klar dag kan man även se de marockanska bergen i horisonten.

6. El Tintero

Att ropa på servitörerna för att få sin mat är (förhoppningsvis) inte en del av din typiska restaurangupplevelse - tills du tillbringar en kväll på detta fantastiska fisk- och skaldjursställe. Glöm menyer här - servitörerna flyger ut genom köksdörren med flera tallrikar i handen och förväntar sig att du ska vinka ner dem och ropa "aqui!" ("här!") i deras riktning så att de vet att de ska leverera till ditt bord. Det kan bli lite kaotiskt, men den utsökta maten och den unika energin på stället gör det till en upplevelse som inte får missas.

7.Sohos konstdistrikt

Malagas kreativa kvarter är fullpackat med oberoende gallerier, underjordiska konstateljéer och vintagemarknader längs nästan varje gata. Men det som kännetecknar denna coola stadsdel är definitivt den episka gatukonsten. Det finns allt från små porträtt på sidogator till magnifika väggmålningar i tio våningar som gör området till en fröjd att upptäcka och en skattkista för ivriga fotografer.

8. Hammam al Andalus

Detta spa med levande ljus är fint inrett med intrikata mönster och arabeskarkitektur som speglar Malagas historia. Det är en fantastiskt stämningsfull plats där man kan vila och ladda batterierna i ett termalbad, en bastu eller ett massagerum. Det är särskilt stärkande under vinterperioden när havet blir lite för kallt för ett morgondopp.

9. Tejeringos

Till skillnad från de andra pärlorna på denna lista är detta en måltid, och inte en plats. Tejeringos är Malagas lokala version av det fluffiga, degiga och allmänt läckra churros-bakverket som kommer från Spanien. Det finns många alternativ runt Malaga som är värda att prova, men Churreria La Malagueña i stadens centrum är det bästa stället att börja din resa med tejeringos - gärna med olika chokladdippar.

10. Skärmflygning över Andalusien

Här är en upplevelse för de erfarna äventyrsälskarna. Föreställ dig att du känner vinden blåsa över ansiktet när du glider genom luften på 2000 meters höjd över tallskogsparkerna nedanför. Malagas stadskärna blir en liten prick i fjärran på kanten av Medelhavet. Med gott om platser att hoppa från året runt är skärmflygning med en expertpilot ett av de mest befriande sätten att ta in det hisnande landskapet i Andalusien.

Med alla dessa dolda pärlor i Malaga vet vi att du kommer att bli förälskad i Costa del Sol.

Lär dig spanska i soliga MalagaLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer