GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Hittade kärleken utomlands – Janina & Raphaels kärlekshistoria med EF

Hittade kärleken utomlands – Janina & Raphaels kärlekshistoria med EF

Varje resa, oavsett destination, är onekligen ett äventyr – med nya överraskningar varje gång. För Janina och Raphael var överraskningen att de hittade kärleken utomlands. Läs vidare för att se hur deras öden korsades på EFs skola i San Digo och hur de fattade tycke för varandra.

Var kommer ni ifrån och varför bestämde ni er för att studera med EF?

Janina: Vi är båda från Schweiz och reste till San Diego för att förbättra vår engelska.

Berätta hur ni träffades? Hur började ni prata med varandra?

Raphael: Vi träffades första dagen Janina flyttade från Hawaii till San Diego, den 5 maj för att vara exakt. Janina kände några av mina vänner så vi hängde tillsammans med dem. Först pratade vi engelska med varandra – tills vi insåg att vi båda är från Schweiz.

Hur var er första dejt?

Janina: Raphael frågade om jag ville gå på prom (amerikansk skolbal) med honom framför hela klassen och en vecka senare gick vi på prom tillsammans. Det var en magisk kväll ute till havs – vi dansade massor och hade så kul. Det var väldigt romantiskt att tillbringa kvällen på en båt under stjärnorna – och hand i hand med Raphael.

Hur har språkstudier med EF gynnat er?

Raphael & Janina: Vi har förbättrat vår engelska och träffat underbara människor som vi fortfarande håller kontakten med.

Vad vill ni ge för råd till de som vill studera utomlands med EF, men är nervösa eller osäkra?

Janina: Det är bra att gå utanför sin comfort zone och leva livet. Det är det enda sättet att verkligen lära känna sig själv. Det finns alltid 100 anledningar att säga nej, så håll dig till de anledningar som säger ja.

Var hade ni varit idag om ni inte hade rest med EF?

Raphael: Jag skulle förmodligen ha samma gamla tråkiga jobb som jag alltid haft. EF har fått mig att växa och se framåt.

Janina: Jag har lärt mig att ignorera andras åsikter och fokusera på det jag tycker är viktigt. Jag har också fått ett mycket bättre självförtroende.

Jag är så klad att jag hittade kärleken utomlands. Vi har nu varit tillsammans i över ett år och vi har redan rest till andra länder tillsammans. Vi bor 1.5 timme från varandra, men på grund av Covid-19 och hemmakontor/onlineundervisning kan vi träffas varje dag.

Påbörja ditt äventyr utomlandsMer information
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer