Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

Lizzies aktiva språkresa på EF språkskola i Torquay

Lizzies aktiva språkresa på EF språkskola i Torquay

Jag åkte på språkresa till Torquay nu i sommar 2019 i 3 veckor. Från början hade jag valt en annan destination men efter att jag titta på filmer från England, och lockats av Torquays vackra stränder och den häftiga skolan, ändrade jag mig snabbt. Jag åkte själv till Torquay och det var ganska kul att åka ensam, alltså utan någon kompis, eftersom man behövde våga mer som att gå fram till nya personer.

Att bo på residence med och utan rumskompis

Jag bodde på residence eftersom jag gjorde det när jag var på Isle of Wight förra sommaren (den resan kan du läsa om här) och det var toppen! Det är roligt att bo med många andra ungdomar och kompisar på samma ställe. De flesta bodde två och två i rummen men det fanns också enkelrum. När jag kom till residenset fick jag först ett enkelrum där jag bodde själv. Rummet hade fantastisk utsikt över havet och jag trivdes väldigt bra. Efter en vecka fick jag byta rum och det var jättekul att bo ihop med någon annan. Tjejen som jag flyttade in med blev en av mina bästa vänner under resan. Hon som hade hand om residenset var jättesnäll och hon gjorde sitt bästa för att hjälpa en, oavsett hur stort eller litet.

Skolan var som ett slott

Skolan var så vacker! Halva byggnaden var som ett vitt slott och halva var modern. I min klass var vi bara franska och svenska elever, de flesta från andra länder kom under min andra vecka. Eftersom jag läser franska i skolan i Sverige så var det extra roligt att vi blandades med just fransmän. Största skillnaden från skolan i Sverige var att vi bara pluggade engelska och att lektionerna var mycket roligare än i skolan i Sverige.

Svenska lärare, fast ändå inte

Våra lärare var superbra och roliga. En av våra lärare var svensk men eftersom hon bara pratade engelska med oss blev vi chockade när vi förstod att hon kunde svenska, det fick vi reda på när hon läste våra namn och uttalade dem rätt.

Aktiviteter vi gjorde utanför lektionerna

På fritiden åkte jag med på många roliga utflykter och jag var också med på watersport-aktiviteter och cheerleading. Vi avslutade resan med några dagar i London och det var jättekul.

Sommaren i Torquay var den bäst någonsin

Jag kommer sakna alla underbara ledare, lärare, vänner och egentligen allt. Många frågar mig vad som är mitt bästa minne av Torquay och det är nog den svåraste frågan att svara på eftersom alla minnen är fantastiska. Min sommar i Torquay är den bästa sommaren i mitt liv. Jag rekommenderar Torquay till alla eftersom det finns något där för alla. Man kan hålla på med sport, bada, shoppa eller hänga med vänner.

Jag spelade in en video på min fantastiska resa till Torquay.

Du kommer inte att ångra dig om du bokar en resa till Torquay! Hoppas att du också får en underbar språkresa!

Hälsningar Lizzie

Vill du uppleva härliga Torquay? Beställ en gratis broschyr

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Studentberättelser

“Aloha Honolulu!”
Elise top 5 tips i Brighton!