GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Måsten i Singapore: världens hetaste stad

Måsten i Singapore: världens hetaste stad

Singapore är en stad och ett land som lockar många turister året om. Hit åker människor från hela världen, dels på semester dels för att arbeta eller studera. Det är många svenskar som väljer att åka till Singapore för att testa på livet i världens (kanske) mest fuktiga och dyraste land. Här är Hedvigs berättelse och tips på alla måsten i Singapore. Läs hennes berättelse och ta del av hennes måsten i Singapore här!

Varför valde du att åka till Singapore och vad var det som lockade med att åka just dit?

Jag visste inte alls mycket om Singapore innan jag kom hit vilket gjorde allt extra spännande! Jag vet en del andra studenter som varit i Singapore och hade hört mycket gott. Jag kände att om jag väl skulle iväg på språkkurs, vilket jag länge har varit riktigt sugen på så var det mycket mer spännande att komma iväg lite längre (utanför Europa) för att verkligen uppleva lite nytt. En storstad som Singapore kändes lockande då jag de två senaste åren bott och pluggat i Lund som är betydligt mycket mindre. Singapore kändes som ett tryggt land då jag visste att de hade mycket regler och samtidigt har de engelska som första språk här vilket kändes väldigt lämpligt.

Har du haft hemlängtan?

Nej det kan jag inte säga. Såklart man saknar sina vänner och familj lite men det är så pass enkelt att höras dagligen om man så vill, exempelvis genom Whatsapp och FaceTime. Jag trivs verkligen bra här borta och det är så mycket nya spännande intryck som gör att jag vill ta vara på tiden så bra som möjligt när jag väl är här och inte bara längta hem. Jag vet ju att mitt hem alltid finns kvar och jag kommer komma tillbaka dit efter jul igen.

Vilken/vilka är de största skillnaderna i att bo i Singapore vs. Sverige?

Hmm finns många skillnader. Stadspulsen är ju helt annorlunda. Det är mycket människor överallt och det är väldigt internationellt. Sen är väl vädret en självklar skillnad. Det är väldigt väldigt varmt hela tiden, cirka +30 grader och väldigt fuktigt och ofta en regnskur dagligen. Människorna generellt i Singapore märker jag även skillnad på då jag upplever de som väldigt serviceminded och hjälpsamma. Sen måste jag säga att det finns många likheter eftersom det känns väldigt tryggt och rent precis som i Sverige.

Vilka tips skulle du ge andra studenter som vill åka till Singapore?

Jag gillar verkligen Singapore eftersom man känner sig väldigt trygg här och det är enkelt att känna sig hemma. Mina tips skulle vara att först och främst se till att lägga undan lite pengar innan man kommer hit eftersom att det är en ganska dyr stad/land.

Hur kommunicerar du med andra svenskar i Singapore?

Det finns en facebookgrupp ”Svenskar i Singapore” där man kan dela och ta del av tips osv.

7 korta måsten i Singapore:

  • Våga testa massa olika maträtter i landets hundratals olika food courts

  • Åka upp på Marina Bay Sands

  • Gå runt i botaniska trädgården

  • Gå runt i Gardens by the Bay

  • Åka till Sentosa en heldag och njut av stränderna eller besöka Universal.

  • Ta även en tur till både China town och Little India!

  • Night Safari är nästa måste min egen lista! (Har jag hört mycket gott om detta)

Behöver du ännu fler tips och måsten i Singapore? Läs här!

– Hedvig, Singapore

Åk på språkkurs till Singapore med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig