GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Mátés första termin i Paris

Mátés första termin i Paris

Tjena alla läsare ! Máté heter jag och just nu studerar jag det franska språket i Paris. Jag är just nu på min 4de eller 5te månad (lite osäker pga att tiden går så fort här). Mitt mål är kunna prata franska flytande och jobba samt bo i denna fina stad. Tack vare mina studier med EF har jag inte bara kunnat flyga och studera mitt drömspråk i Frankrike, utan också kunnat upptäcka andra länder med resorna EF fixar. Exempelvis så har jag besökt Amsterdam (Nederländerna), Marrakesh (Marocko) och Belgien. Så samtidigt som man får studera och träffa nya vänner från över hela världen så kan man gå på resor man själv aldrig hade tagit eller orkat planera. Vilket jag tycker är en grym chans att få se välden och lära känna olika kulturer.

Bilder från Marrakesh och Amsterdam: 
Jag är ju lite av en språknörd trots allt. Visst, det kommer att kännas hopplöst när man måste kunna böja verb i 14+ tidsformer men efter ett tag blir det lättare haha. Franska är mitt 5te språk och om jag kan det så kan ni som läser detta också ! Efter ett tag blir det lite av en vana, och om ni är för lata att studera så kan ni titta filmer på er streamingtjänst med fransk undertext eller ljud. Eller lyssna på podcasts för nybörjare på vägen till och från skolan. 

Det jag tycker är absolut det bästa med EF är att jag även fått hjälp med att översätta mitt CV till franska och även fått ett jobberbjudande! Jag ska åka quad bike med turister runt om Paris och översätta eller prata med de olika turisterna. Och för er som inte talar så många språk finns det även restauranger från olika länder där man kan ansöka. Jag bor hos en värdfamilj, så det innebär att jag inte bara använder mig av franskan i skolan utan också för att prata med min värdfamilj. Vi har en stor pool som vi kan doppa oss i under sommaren och en fin liten hund vid namnet Kira. Jag bor även med 3 andra studenter i ett enskilt hus då min värdfamilj har två hus på sin tomt och vi studenter kan hänga tillsammans i vårt egna rum eller stora vardagsrummet. Det känns lite som fritids i skolan när man var liten då vi pratar och har det kul tillsammans. Ni har också möjligheten att träffa andra studenter som talar samma språk. 

Alla lärare är fantastiska och jätteschyssta som gör att man blir motiverad att faktiskt vara där. Bortsett från min ena klasskamrat... På EF appen finns det dagliga evenemang som till exempel besöka museum, gå till olika parker och turistattraktioner. Och för er som är vuxna (18+ år) finns det många fester och boatpartys. Sjukt hur man festar när man är i ett annat land så håll koll på pengarna, de försvinner fort om ni har det för kul.

Ni kommer säkert också träffa studenter som ni blir riktigt nära under era studier. Så efter eran tid hos EF kommer ni kunna hälsa på era kompisar om ni hälsar på deras hemland, och även värdfamiljen om ni är i närheten och fortfarande har kontakt. Om ni fortfarande läser på och inte blivit bortskrämd av mängden ord jag har skrivit, tack så mycket ! Lite svårt att skriva en liten text när det är så mycket som händer, och jag har fortfarande 6 månader kvar. Man säger att en bild kan berätta mer än tusen ord, i mitt fall bör det dock vara 10.000

Tack o hej, leverpastej !


Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig