GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 måsten i Sydney av EF-studenten Ellen

5 måsten i Sydney av EF-studenten Ellen

Harbour Bridge, Operahuset, Bondi Beach… vad tänker du på när du tänker på Sydney? Det finns helt enkelt för mycket härligt att se och göra på andra sidan jorden, i Australiens största stad. EF-studenten Ellen Prenell studerade med EF i Sydney i fyra veckor. Det var några saker som stack ut som du enligt Ellen inte får missa när du besöker denna härliga stad! Här har du fem måsten i Sydney som du inte får missa!

1. Bondi to Coogee Coastal Walk

Först och främst får man inte missa att gå den 6 km långa strandpromenad från en av de mest kända ständerna till en minst lika underbar i Coogee. Under “Bondi to Coogee coastal walk” passerar du sex stycken olika stränder. Ta med mycket vatten och glöm inte en kamera för det är så galet fin natur! Man går förbi strand efter strand och blir hela tiden förvånad över hur otroligt vacker den nästa är.

2. Solnedgång från Mrs Macquarie’s Chair

Så fort man nämner Sydney så tänker folk på Operahuset. Därför kan man inte ha varit i Sydney utan att ha sett det. Och bästa stället att se det från är Mrs Macquarie’s Chair. Ta tunnelbanan till Circular Quay och gå genom den Botaniska trädgården och ta plats. Jag gick dit med skolan under min första vecka och passade på att samtidigt lära känna helt nya människor. Definitivt ett MÅSTE!

3. Kangaroos at Morisset Park

På tal om att inte missa något så får man verkligen inte missa att träffa kängurus. EF ordnade en Kangaroo Day där vi åkte tåg en bit utanför Sydney och ut till en park där kängurur levde helt fritt. En helt fantastisk dag. Glöm inte att ta med bananer, det älskar dom!

4. Doughboy Pizza på North Bondi

Bondi Beach är definitivt ett ställe att besöka även om det är MYCKET folk. Det är värt det ändå, det lovar jag. Men är man smart så går man undan lite när det är dags att äta. Om man går en liten bit upp från stranden så hittar man den godaste pizzan i världen! Doughboy Pizza! Det är ett väldigt litet ställe men supergott! Dessutom erbjuder de både glutenfritt, mjölkfritt, vegetariskt och veganskt! YUM!

5. The Rocks Market

Varje söndag ovanför hamnen vid Circular Quay är det en marknad som kallas för The Rocks Market. Jag var där två av söndagarna de fyra veckorna jag var i Sydney. På denna marknad finns i princip allt du kan tänka dig. Mat både från Australien men även andra länder, lokalproducerad nougat (helt fantastisk), färsk lemonad, handgjorda smycken – ja, you name it! Samtidigt som den är stor är den fortfarande väldigt mysig! Dessutom kan man hitta perfekta ställen att ta bilder med Harbour Bridge vilket nästan är ett måste!

Upplev Sydney med EF!Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig