GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Min resa till Brisbane med EF

Min resa till Brisbane med EF

Allt började med att jag satt på jobbet och funderade på vad jag ville göra, har ingen utbildning, endast gymnasieexamen. Så jag tänkte varför inte flytta utomlands ett tag så sökte på google ”plugga utomlands” då kom EF upp. Kollade igenom hemsidan vad man kunde göra med EF så då tänkte jag “ja men bra med engelska kan inte det så bra och det är bra att kunna i framtiden”. Sen skulle jag välja bland många olika städer tänkte England och Malta är för nära hem, USA känns som att man kan åka till på semester Australien har jag hört både läskiga men också coola saker. Dom läskiga är väl djuren men sen hur fint detta land är. Så det blev Australien.

Det gick snabbt när jag bokade och bestämde sen var det bara att vänta 1 år innan avresa. Hade inte fattat att jag skulle åka förrän kanske 2 veckor innan jag åkte då började jag inse men tror inte jag fattade hur långt bort jag skulle. Jag valde att åka till Brisbane i Australien för att lära mig engelska men också se ett land jag nog aldrig hade åkt till på egen hand för det är så långt från Sverige.

Just nu sitter jag faktiskt här borta på andra sidan jorden och träffar människor från hela världen, får se ett underbart land men samtidigt lära mig engelska.

Skolan i Brisbane är generellt liten men stora ytor utanför klassrummen, själva klassrummen är inte så stora. Annars är det en ljus skola med bra lärare och i receptionen kan man få hjälp med allt också. EF gör mycket aktiviteter som kommer upp i appen så kan man anmäla sig till, vissa var gratis och andra kostade, kunde vara allt från bbq till weekendutflykter.

Jag valde Brisbane då jag kollade på bilder och blev kär direkt, speciellt den lilla sandstranden som är mitt i stan. Det finns en del att göra dels en del zoo samt shopping, massor med restauranger. Brisbane är 1 timme från Gold Coast där många åker till för att surfa.

Jag valde att bo hos en värdfamilj som jag absolut inte ångrar att jag valde dels att dela rum med en annan student och sedan är det kul för det är många kulturer i ett och samma hus. Det är skönt att även ha en roommate så man inte känner sig ensam hela tiden vilket kan vara lätt när man är så långt hemifrån. Valde att bo med en värdfamilj dels för att ha sällskap men också att se deras kultur lite. Att bo med en värdfamilj blir lite som din familj och ditt hem i ett annat land, man hittar på saker tillsammans man äter middag tillsammans.

Detta är något jag kommer ha med mig hela livet, tycker alla borde göra denna resa trots hur mycket man tänker att man är långt från familjen eller ens borta från dem så är det värt dessa månader. Dels för att jobba på sig själv men också lära sig ett nytt språk och träffa människor från hela världen. Även att kunna gå i skola men även att se ett helt nytt land liksom 2 flugor i en smäll.

Kolla på valar var något jag inte kommer kunna uppleva i Sverige så jag tog chansen att göra det här.

Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer