GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

9 tecken på att du är redo att studera utomlands

9 tecken på att du är redo att studera utomlands

Att studera utomlands är ett stort steg, men det är det bästa sättet att lära sig ett nytt språk (på riktigt). Hur vet man om man är redo att hoppa på första bästa plan och påbörja ett äventyr som kan förändra hela livet? Läs vidare för att se om du är redo att studera utomlands. Om du känner igen dig i påståendena nedo är du redo. Om du tänker “O-M-G, DET HÄR ÄR SÅ JAG!” är det verkligen dags att damma av passet och boka en resa. (Osäker på var du ska åka? Här är några förslag.)

1. Du är besatt av tv-serier/musik/filmer från ett specifikt land

Att titta och lyssna på serier och musik på ett språk du är intresserad av, eller vill lära dig, är ett jättebra sätt att snabbt bli flytande. Men, när det börjar bli en besatthet är det dags att packa väskorna och faktiskt uppleva språket och landet du är förälskad i.

2. Du måste veta mer

Du är beroende! Varje buss-, bil- och tågresa är bortkastad tid om du inte uppnått nästa nivå i din språkapp. Därför är ditt mål är att bli bättre varje dag och du investerar gärna tid i att öva på ditt ordförråd och uttal.

3. Du drömmer på ett annat språk

Det här händer oftast de som talar språket flytande, men när du är redo att studera utomlands hittar språket ofta ett sätt att hoppa in i dina drömmar.

4. Det stör dig att du bara kan ett språk

Du håller med om att gränsen för någons språkkunskaper också är gränsen för dennes värld. Den enspråkiga och tråkiga världen begränsar din tillvaro och kommunikation. Du ser en värld där ute – och du vill bli en del av den.

5. Du är besatt av maten från ett specifikt land

Få saker fördjupar dig mer i en ny kultur som mat gör. Dina smaklökar är redan tvåspråkiga. Du har hittat alla japanska restauranger, italienska pizzerior och amerikanska hamburgerställen inom en 10 kilometers radie. Men om personalen kan din beställning innan du har lagt den är det dags att uppleva den äkta varan.

6. Du är alltid nyfiken och öppensinnad

Du är fascinerad av världen och kulturer och har ständigt frågor om saker, språk och smaker. Att gå vilse i en ny stad låter spännande och du längtar efter att få vara någonstans där ingen vet vem du är. Du vill utforska varje vinkel och vrå av världen. Att lära sig ett språk är första steget till att bli en världsmedborgare.

7. Du vet redan vilka aktiviteter och utflykter du vill göra

Google är din bästa vän! Du har därför hittat tunnelbanekartor, stadsvandringar och de bästa vinklarna framför kända sevärdheter att ta selfies på. Du har i stort sett ett schema för hela första veckan på din drömdestination. Det är nu dags att få användning för all din research.

8. Alla vet att du vill studera utomlands

Du är så exalterad över din plan att du har delat med dig av den till alla. Busschauffören, brevbäraren, släkten, vännerna och hela internet. Alla vet alltså att du ska någonstans. Och det är inget fel med det: sharing is caring, trots allt.

  1. Du vill testa att bo i ett annat land


Språklektioner, appar, filmer, poddar och kulinariska äventyr är intressanta och roliga. Men om du funderar på att resa är det bästa att åka dit och uppleva den äkta varan. Det bästa sättet att bli flytande i ett språk är att bo där och öva på lokalbefolkningen. Det är trots allt i landet det händer. Ta steget, du kommer aldrig någonsin ångra dig. Jag lovar!

Studera utomlands med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer