GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Därför ska du resa ensam

Därför ska du resa ensam

Ska du studera utomlands i sommar eller till hösten? Eller har du börjat fundera över att boka en språkresa till nästa sommar? Att resa iväg med sina bästa kompisar kanske känns som en självklarhet. Att veta att du garanterat har någon du alltid kan vända dig till är ju en trygghet. Men att komma ur denna trygghetszon och resa ensam är något alla måste testa någon gång. Du har större frihet, kan vara spontan och lära känna dig själv ännu bättre. Här är ytterligare anledningar till varför du bör ta steget att resa ensam utomlands:

VÄX SOM PERSON

Tänk att du varje dag måste lösa alla komplikationer på egen hand och du har själv ansvar för allt. Det skapar nya utmaningar och du lär känna dig själv ännu bättre för att ta reda på hur du bäst hanterar dessa utmaningar. Du måste alltså ta dig ur din trygghets- och bekvämlighetszon vilket du kommer märka är förvånansvärt roligt och spännande.

DU BESTÄMMER, BARA DU

Reser du på egen hand behöver du inte anpassa dig efter vad din kompis vill göra. Du kan göra precis vad du vill och behöver bara anpassa dig efter dina viljor. Det gör även att du kan bli mer spontan och hoppa på erbjudanden som plötsligt dyker upp – och vem vet vad det kan ge dig för roligt?

LÄTTARE ATT TRÄFFA NYA MÄNNISKOR

Reser du på egen hand tvingas du vara mer utåtriktad och prata med nya människor. Det kan vara en utmaning i början men är något som inte bara är enormt lärorikt för din framtid utan även väldigt roligt eftersom du kan träffa nya vänner som du kanske inte skulle träffat om du reste med en nära kompis.

GER DIG MOD OCH STYRKA

Att göra allt på egen hand kan till en början kännas lite läskigt. Exempelvis att flyga ensam eller att sätta sig på en restaurang helt själv. Men när du har gjort det några gånger kommer du att bli allt modigare och kunna göra fler saker på egen hand på ditt sätt.

ERFARENHETER

Att resa ensam utomlands är inte bara något roligt och lärorikt i stunden. Det ger dig dessutom mycket erfarenheter för framtiden. Många studier har dessutom visat att en utomlandsvistelse i kombination med språkstudier ökar dina chanser till en högre lön inom ditt framtida yrke. Det ger dig erfarenheter från en internationell miljö där du får träffa och umgås med nya människor från världen över.

Vad väntar du på? Världen väntar på dig!

Res iväg ensam på en språkresa med oss!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig