Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

4 enkla steg för att skina online

4 enkla steg för att skina online

Har du någon gång googlat dig själv för att se vad som kommer upp? Har du någonsin undrat vartifrån de där festbilderna från två år sedan kom från eller varför det där Facebookinlägget om Justin Bieber alltid dyker upp på första sidan? Eller dyker ingenting upp? Hur är din online-profil?

I en generation där dina vänner, pojkvänner, flickvänner, föräldrar, far- och morföräldrar, och din framtida arbetsgivare förmodligen kommer veta hur ditt online-jag ser ut är det är viktigt vad som visas på första sidan och att resultaten representerar dig på bästa positiva sätt möjligt, och visar världen hur cool du verkligen är.

Har du ingen aning var du ska börja? Här är våran fyrastegs-guide som kommer hjälpa dig skina online, ta bort allt det negativa och bygga upp något bra istället.

STEG 1. Gör det som är privat privat

Om du använder Facebook eller Instagram enbart för privat kommunikation och delning kan du börja med att aktivera de stramaste privata inställningarna på dessa kanaler. På Instagram är det bättre att du sätter upp ett privatkonto istället för ett allmänt om du inte vill att världen ska se de där selfies som du och dina vänner tog på klubben igår kväll. Undvik att dela riktigt pinsamma bilder på båda plattformerna och tillåt inte dina vänner att tagga dig utan din tillåtelse (Facebook tillåter dig kontrollera detta)

STEG 2. Googla dig själv. Seriöst, gör det.

Kolla upp dig själv på Google. Är länkarna och bilderna som dyker upp gamla, dåliga eller rent ut pinsamma? Använd ditt Google + konto (om du har Gmail har du automatiskt ett Google+ konto) för att dela bra, nyligen tagna bilder som du vill ska visas i en Google sökning. Se till att du skriver hela ditt namn på bilderna och att du fyllt i ditt Google+ konto så detaljerat som möjligt. Google kommer ta fram denna information i en sökning och ranka den på toppen. Sedan…

STEG 3. Skaffa LinkedIn (den är inte bara till för mamma och pappa)

Sätt upp ett LinkedIn konto och fyll i skola, studier, karriär och färdigheter. Kom ihåg att detta är en professionell plattform (ditt online-CV/resumé) och du borde bara lista kunskaper och jobb som är relevanta för din professionella framtid, även om du ännu inte arbetar. Glöm inte att använda (hela) ditt fullständiga namn så att Google kan lista det korrekt och se till att du lägger till dina språkkunskaper (du kan till och med göra ett kostnadsfritt EFSET test för engelska och få ditt resultat certifierat direkt på din LinkedIn profil!) Bonus tips: en professionell men mottaglig profilbild kommer göra under här (glöm inte att le!). Be en vän med en bra kamera ta den åt dig.

STEG 4. Köp ett ‘online hem’. Det kommer vara årets bästa köp, lovar.

Överväg att köpa ditt egna domän (jag har www.kaisasd.com till exempel) och sätt upp en bas för dig själv. Flavors.me och About.me är bra, lätta-att-använda sidor som kan hjälpa dig att skapa ditt ‘ online hem’ på nolltid. (Du kan utsmycka sidan med den där fina bilden du tog i London förra sommaren, full-skärm size.) Ett domän + hemsida kan kosta så lite som $20-40 om året. Det är en relativt bra investering och en som bara kommer att bli viktigare i framtiden.

Du kan skina online ännu mer med ett förbättrat CV med hjälp av EF! Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Karriär