GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Språkresor – det bästa vi gjort

Språkresor – det bästa vi gjort

Min son har alltid velat åka utomlands och hans dröm är att i framtiden flytta till USA. Vi började för skojs skull kolla lite på språkresor och tanken var att han skulle få åka till Spanien. Som förälder tyckte jag det var ett bra sätt att få utveckla sin spanska då han läser det i skolan.

Vi kollade på EFs hemsida, beställde hem en katalog och när min son fick se att det fanns resor till USA så fanns det inga andra alternativ för honom. Självklart kändes det jobbigt med tanken att skicka sin son så långt bort med människor ingen av oss kände och under så lång tid, men jag försökte se vilken möjlighet det var för honom att få uppleva USA. Efter att ha tagit del av all information kändes det tryggt då jag förstod hur ordnat det var. Bland annat att det fanns ledare som de kunde kontakta dygnet runt och att det fanns tydliga regler som skulle följas.

Resan var det bästa han gjort i sitt liv, hans egna ord. Han växte som person och han har fått erfarenheter, minnen och vänner för livet samt allt han fick uppleva genom de utflykter som EF ordnade. Han har utvecklat sin engelska och då han bodde hos en amerikansk värdfamilj blev engelskan en del av hans vardag.

Min son kommer åka på en språkresa även nästa sommar, denna gång till Spanien. Jag känner att det är en självklarhet att han ska få åka då han har chansen att få uppleva ett till land och lära sig om deras kultur och förbättra sin spanska. Det känns otroligt tryggt när han åker med EF då jag vet att det fungerade så bra förra gången.

Skrivet av: Madelene Jonsson – Mamma till Filip som åkte till Los Angeles sommaren 2015

Åk på språkresor med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig