GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Varför ska du investera i en språkkurs utomlands?

Varför ska du investera i en språkkurs utomlands?

Har du alltid drömt om att resa iväg för att snabbt lära dig ett språk och samtidigt lära känna en helt ny kultur och träffa massa nya människor? Kanske har du aldrig haft möjlighet att åka iväg på en språkkurs på grund av för mycket skola eller jobb. Eller har du tänkt att det känns som mycket pengar att lägga på en resa? Men tänk på alla roliga erfarenheter och ökade språkkunskaper en språkkurs utomlands faktiskt ger dig. Här kommer 7 anledningar till varför du ska investera i en språkkurs.

1. Förbättra dina språkkunskaper snabbt

Först och främst förbättrar såklart en språkkurs utomlands dina språkkunskaper mycket snabbare än om du stannar kvar i Sverige och pluggar ett nytt språk. Om du befinner dig i landet där språket du vill lära dig talas kommer du in i det i mer vardagliga sammanhang och situationer.

2. Högre lön i framtiden

Flera studier har visat att om du har studerat utomlands kan du tjäna mer pengar i framtiden. Det spelar ingen roll hur länge du är iväg eller om det är inom eller utanför Europa – det viktigaste är att du är i landet och studerar språket.

3. Spännande erfarenheter

Förutom att dina språkkunskaper förbättras och att du i framtiden kan få högre lön får du med dig många spännande erfarenheter. Erfarenheter från att ha studerat, och varit i en internationell miljö, är inte bara en rolig och häftig erfarenhet för dig utan dessutom väldigt värdefulla för framtiden.

4. Få ditt CV att sticka ut

Dina erfarenheter från en språkkurs utomlands gör dig ofta mer attraktiv på en internationell arbetsmarknad. Det visar på drivkraft och viljan att lära sig mer. Att du vill utvecklas och upptäcka världen. Språkstudier utomlands hjälper dig att sticka ut från den tuffa konkurrensen och ger något extra till ditt CV. Dessutom ger språkstudier utomlands dig goda språkkunskaper vilket är väldigt meriterande.

5. Bredare perspektiv på världen

Genom språkstudier utomlands får du dessutom möta en eller flera kulturer vilket ger dig bättre uppfattning och perspektiv på världen. Ofta utgår vi från hur saker och ting är i vårt hemland och ser det som det normala. Men vad som är normalt för en italienare i Italien och en australiensare i Australien är troligtvis helt olika saker. Res iväg för att få ett bredare perspektiv på världen!

6. Nätverka med nya vänner

Reser du iväg på en språkkurs eller språkresa kommer du att träffa massor med nya vänner från hela världen. Att investera i en språkkurs kan ses som att investera i vänskap – och vänner är faktiskt något av det viktigaste och mest värdefulla vi har.

7. Bli modigare

Att resa iväg till ett helt nytt land kan vara läskigt till en början. Du kanske får göra saker som är utanför din trygghetszon och som du inte är van vid att göra. Men detta gör dig desto modigare och du kommer vara mer förberedd på nya utmaningar.

Är det dags att investera i en språkkurs?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig