GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

FÖRDELAR MED ATT STUDERA SPRÅK

FÖRDELAR MED ATT STUDERA SPRÅK

Har du haft i bakhuvudet att du skulle vilja åka iväg utomlands och kanske bo hemifrån ett tag? Du kanske inte riktigt vet vad du vill göra utomlands? Då kan vi rekommendera att ta tillfället och studera språk utomlands! För helt ärligt, som du säkert hört tidigare, så kan du inte lära dig ett språk så snabbt och så bra som på platsen där språket talas.

Självklart behöver man inte lära sig ett helt nytt språk, man kanske känner sig lite ringrostig på engelska och skulle vilja finslipa sitt språk för att känna sig mer flytande i en konversation. Åk då iväg till en härlig engelsktalande destination och njut av att studera språket samtidigt som du får möjlighet att kommunicera och förbättra dig i vardagen. Bland annat när du går till närmaste matbutik eller restaurang. Men känner du att det skulle vara kul och utmanande att lära dig ett tredje språk så finns det flertalet olika länder med olika språk. Att kunna mer än två språk är en stor merit att ha på CV:t när du senare ska ut i arbetslivet och det tillsammans med att ha studerat utomlands under en tid kommer gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden.
Fördelen med språkkurser utomlands är att du lever i en miljö där du inte kan undgå språket. Du kommer bli tvungen att i vissa kluriga situationer använda dig utav de kunskaper du lär dig i klassrummet och du kommer märka att det blir mycket lättare att beställa vad du vill ha för mat till middag på restaurangen.
En annan fördel är att du får möjligheten att upptäcka en ny kultur på ett annat sätt. Mycket utav vad som är kulturellt betingat hittas ofta inom språket och sättet en befolkning använder det på. Det gör att om du lär dig ett språk på plats kommer du få en djupare förståelse för den kulturella skillnaden som finns i det nya landet gentemot ditt hemland.

Men språk är en färskvara, se till att underhålla det även när du kommer hem igen. Även om det är lätt att komma ihåg språket igen bara man kommer tillbaka till den miljö där det talas så kommer det vara betydligt enklare om du under tiden du är hemma försöker få så mycket intryck av språket som möjligt.

Så vad väntar du på? Alla världens språk väntar på dig!

STUDERA SPRÅK MED EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig