GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Ta chansen och studera utomlands med CSN

Ta chansen och studera utomlands med CSN

Drömmer du om att åka iväg utomlands? Om att se världen, upptäcka en ny kultur, och spendera några månader på en destination som du alltid drömt om? Visste du att du som är född 1997 och tidigare är berättigad att söka CSN för dina språkstudier, och kan därför finansiera hela din språkkurs med hjälp av CSN.

Hur fungerar CSN och vem kan söka?

Om du planerar att studera en språkkurs utomlands kan det vara bra att veta att du numera har möjlighet att finansiera dina studier med hjälp av studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Du kan söka CSN för språkstudier både i och utanför Europa.  CSN har både en bidragsdel och en lånedel som du har möjlighet att ansöka om. Det här betyder att du kan söka CSN för hela din kursavgift samt 3043 kronor i veckan som ska täcka boende- och levnadskostnader. För att söka CSN behöver du vara minst 20 år gammal, vara svensk medborgare, och inte sökt studiemedel för alla dina veckor för gymnasiala studier.

Förbättra dina språkkunskaper eller lär dig ett helt nytt

Hablas español? Parli italiano? Parlez-vous français? Många av oss är duktiga på engelska, men inte alltid lika duktiga på ett tredje språk. Kanske vill du därför ta chansen och förbättra dina språkkunskaper, och bli flytande i språket du studerade under din gymnasietid, eller lär dig ett helt nytt språk. Att bemästra flera språk än engelska värderas högt om man drömmer om att arbeta utomlands och skaffa sig en internationell karriär. Oavsett vart du bestämmer dig för att åka så kommer du garanterat förbättra dina språkkunskaper, och vem vet kanske till och med bli flytande i språket.

Boosta ditt CV

Många är övertygade och menar att studier utomlands gör dig mer attraktiv på en internationell arbetsmarknad. Studier utomlands ger ditt CV en extra fin merit som många rekryterare värderar högt. Det är just därför som studier utomlands gör dig speciell, vilket också gör att du står ut i den tuffa konkurrensen. Utlandserfarenhet visar bland annat på att du är självständig, nyfiken och öppen för nya kulturer och människor. Det visar också på att du har en stark inre drivkraft och att du inte är rädd för nya utmaningar.

Upptäck din drömdestination

Finns det någon speciell plats eller stad som du alltid har drömt om att besöka? Kanske drömmer du om att surfa på Costa Rica, äta acai bowls i Honolulu, eller kanske hänga på stranden i Santa Barbara? Alla har vi olika destinationer på våra bucket list. Varför inte då ta chansen och gör verklighet av dina drömmar genom att åka till din egna drömdestination? Du kommer att skapa nya härliga minnen, träffa nya människor och skaffa dig ett större självförtroende. Att studera  utomlands ger dig helt enkelt minnen för livet, som du förmodligen alltid kommer att bära med dig.

Vart åker du i höst?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig