GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Ta en virtuell resa med dessa 10 Instagram-konton

Ta en virtuell resa med dessa 10 Instagram-konton

Instagram är ditt virtuella fönster ut i världen. Genom att följa rätt Instagram-konto kan du genom din mobiltelefon nästan smaka och känna på frihetskänslan som resande faktiskt bidrar till. Med några få klick och en stor dos fantasi kan du utforska storstadspulsen i en livlig storstad, känna den friska vinden från en bergstopp och avnjuta en måltid med exotiska läckerheter på avstånd. Ta en virtuell resa med dessa 10 Instagram-konton för att utforska hela världen från ditt virtuella fönster:

1. @alexstrohl

Här finner du mer än bara typiska ”insta-klichéer” á la palmkantade stränder. Alex Strohl är en expert på att inspirera genom hans fotografier. Hans bilder har medverkat i flertalet prestigefyllda magasin, såsom Forbes, Vanity Fair och Gentlemen’s Journal. Kontot är mer än bara en genomtänkt och proffsig fotosamling, det är en visuell fest med autentiska ögonblick!

När du scrollar genom Alex feed inspireras du av människor som tar sig genom dramatiska landskap. Tack vare Alex resor får vi ta del av världen och minnesvärda stunder, som annars skulle riskera att bli bortglömda. Alla bilder har sin unika berättelse.

2. @carleyscamera

https://www.instagram.com/p/B-Uu9XonzZa/?utm_source=ig_embed

Carley Rudd, dotter till två amerikanska konstnärer, har sedan barnsben inspirerats av sina föräldrars kreativitet men skapat en säregen fotografisk stil. När du scrollar genom hennes konto får du se världen ur en pastellfärgad karmeralins. Med en perfekt balans lyckas hon fånga ögonblick med vackert ljus och iögonfallande symmetri. Carleys instagramkonto, som också är hennes resedagbok, framkallar en känsla av konstant reslust för alla hennes följare.

3. @elice_f

Elise är ariktekt, bloggare och resefotograf. Men vad som utmärker henne mest är kanske hennes förmåga att berätta. Hennes följare får stillsamt vakna till liv under hennes dagliga morgonpromenader för att köpa hennes morgonkaffe. Hennes ”Where I walk for coffee”-stories fångar magiska ögonblick av hennes liv, från en vacker soluppgång till baristas leenden och morgonrutinerna i det lokala området där hon befinner sig.

4. @irfanjunejo

Ifran Junejo säger sig själv inte vara en typisk resevloggare eller Instagram-influenser. När han skapade sina konton ville han istället utmärka sig för att vara en ”tonåring som ville göra något med sitt liv”. Kontot växte dock så mycket mer än vad han kunde ana. Ifran, som främst är en stor Youtuber i Pakistan, har idag ett mycket populärt Instagram-konto med över 426 000 följare. Han fotograferar människor som han möter under sina resor, naturlig skönhet och spännande arkitektoniska platser.

5. @wild.vanlife

Detta konto är en berättelse om en planerad flykt för att se mer av världen. Kvinnan bakom kontot lämnade sitt vanliga liv och köpte en gammal van. Med ett fotogeniskt sepia-filter får vi följa hennes resa med bilen på vetefält och under storslagna stjärnhimlar mot nya destinationer. Som följare blir du en medpassagerare i hennes bil som tar dig genom de häftiga äventyr hon möter på vägen.

6. @somewhereiwouldliketolive & @somewhereiwouldliketogo

I dessa konton möts du av inredning i kombination med resedrömmar. Medan de flesta resekonton på Instagram fokuserar på byggnaders exteriör och vidsträckt natur, har skaparna bakom dessa konton säkerställt att den dolda inre världen inte glöms bort. I kontona inspireras du som följare att sitta på bekväma platser bredvid magnifika fönsterväggar för att se ut över hisnande skyskrapor, likväl som dramatiska hav. Kombinationen av interiör och exteriör lämnar din med en fundering och nyfikenhet om hur livet skulle vara om man befann sig mellan världens fantastiska landskap.

7. @girlwithgreenpassport

Ett konto som präglas av liv och explosiv energi som bidrar till en känsla så lätt att du nästan svävar. Anam Hakeem är kvinnan bakom ”The Girl with the Green Passport”, och låter omvärlden veta att hon är ute och ser allt – trots sitt restriktiva pass. Hennes bucketlist innehåller besök på över 100 länder, och on visar sig vara ostoppbar. Hittills har hon besökt 26 länder och fångat över 23 000 personers uppmärksamhet med hennes färgglada bilder och genomtänkta bildtexter.

8. @hanliprinsloo

https://www.instagram.com/p/B2cQew8AMJR/?utm_source=ig_embed

71% av vår värld består av vatten – således är det ett måste att även nämna de personer som utforskar de outforskade delarna av havet. Hanli är entreprenör och förespråkar för havens hållbarhet. Hon tar sina följare till 60 meters djup och dokumenterar knövalar, bergsgrottor och otroliga fiskstim som hon möter under vattenytan.

9. @tommy.clarke

Medan det tidigare kontot tog oss långt ner under vattenytan, tar detta konto oss högt upp i himlen. Tommy Clarke är en flygande resefotograf som i helikoptrar och flygplan söker efter slående landskap. I sina bilder tagna från ovan omvandlas strandgäster till myror på solstolar och färgglada parasoll till godispåsens läckerheter. Tommys färgsprakande fotografier tagna från höjden är unika.

10. @earthfocus

https://www.instagram.com/p/B-SqmxphilJ/?utm_source=ig_embed

En kombination av ovan rekommenderande konton, då man här samlar olika fotografers bästa verk i ett och samma konto. Här finner du hisnande fotografier och oändliga rekommendationer med andra inspirerande Instagram-konton att följa.

Vi hoppas att du gillade våra tips och att tar dig en virtuell resa med dessa 10 Instagram-konton.

Inspirerad? Börja planera ditt livs äventyr utomlandsLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig