GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Varför är världen besatt av Korea?

Varför är världen besatt av Korea?

Sedan Gangnam Style tog världen med storm år 2012 har Sydkorea fortsatt att överraska. Alltid lär du dig något nytt – exempelvis att Starbucks i Seoul säljer varmkorv, att en ny galen K-popvideo har släppts på Youtube eller att någon upptäckt att det koreanska slangordet för ogifta personer är ”Big Baby”.
Jag bestämde mig för att ta reda på varför världen är så besatt av Korea och allt koreanskt.

K-Pop

Har du hört talas om BTS? De är världens största pojkband. Enligt globala nyhetskällor är de det första koreanska bandet att toppa Billboard 200 och är det koreanska Twitterkontot med flest följare.
BTS aka The Bangtan Boys har anammat K-popgenren med catchy hip-hop, vågade dance-popmelodier och en extremt moderiktig stil. Om du behöver en introduktion till k-pop borde du lyssna på deras genombrottsalbum ”Wings”. Sök på K-pop på Youtube och bli förförd.

Obekant med K-pop? Läs mer om det här.

Seoul

Seoul är löjligt coolt! Futuristisk arkitektur, fantastiska gallerior med de senaste modetrenderna, karaoke och fantastisk forntida kultur.
Strosa runt i Bukchon Hanok Village eller Gyeongbokung Palace och ät kimchi tills du storknar.
Seoul är faktiskt en av världens smartaste städer. Det är extremt innovativt och modernt. Det kan du läsa mer om här.

Mode och skönhet

De senaste åren har mode-och skönhetsindustrin blivit enormt stor i Korea. K-beauty och K-mode har snabbt blivit en del av kulturen i Sydkorea och har tagit en hel del influenser från västerländskt mode.
Om du är i Seoul under Seoul Fashion Week kommer du se trendiga koreaner i sprakande färger, former och mönster i allt från ”streetwear” till ”kawaii”. Men vad är kawaii? Det är japanska för gulligt men även koreanerna använder ordet. Tänk Hello Kitty och (viss) manga. Dessa nytolkningar på moderna trender inspirerar människors outfits i hela världen.
I Sydkoreas skönhetsvärld handlar allt om att ha fin, slät hy. Den välkända ”10 stegs hudvårdsrutinen” tog världen med storm och med så många fantastiska koreanska hudvårdsprodukter på marknaden är det inte konstigt att K-beauty har väckt stort internationellt intresse

Språk

Det är supertrendigt att prata koreanska. 1: det är bra att kunna i framtiden, särskilt med tanke på landets blomstrande och tekniskt avancerade ekonomi.2: Trots att koreanska ”bara” är det 17:e största språket i världen så är det, enligt många arbetsgivare, väldigt imponerande att ha på CV:t.
Du får heller inte glömma alla koreanska tv-serier du kan se på. Leta upp dem på Youtube – de är så… dramatiska! (Och fantastiska)
Om du vill lära dig koreanska snabbt finns det 5 tips här.

Teknologi

Korea är himmelriket för teknikintresserade. Landet har 82,7% internettillgång och 78,5% av koreanerna är smartphoneanvändare. Korea har också världens snabbaste internet och 4G, du kommer aldrig råka ut för segt 3G igen. Den här techvågen är till alla gamers fördel. Det finns enorma ”gamingrum” i hela landet och världens bästa gamers spelar virtuella matcher på slutsålda arenor.
Om du är osäker på hela gaming scenen borde du testa Starcraft eller League och Legends.

Studera i Seoul, Korea med oss!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig