GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Lär dig koreanska snabbt – 5 tips

Lär dig koreanska snabbt – 5 tips

Det blir allt svårare att förutspå vad som kommer att få ditt CV att sticka ut ur mängden i framtiden. De sociala färdigheter du får av att bemästra flera språk, och kunskaper om olika kulturer kommer dock fortsätta ge dig stora fördelar. I synnerhet i ledarskapsroller. Om du vill lära dig ett nytt språk, och ett av de mindre uppenbara, är koreanska ett väldigt bra val. Efterfrågan på koreanska språkkunskaper ökar allt mer i och med att koreansk musik, tv-program och film blir mer populärt. Här är 5 tips på hur du lär dig koreanska snabbt:

1. Lär känna det unika alfabetet

Det koreanska alfabetet, hangul, anses vara ett av de enklare asiatiska alfabeten att lära sig. Det här fascinerande skriftsystemet består av 24 bokstäver med häftiga kombinationer och unika grupperingar som formar orden. Även om du vill lära dig koreanska snabbt är det värt att avsätta tid till att lära dig grunderna. Det kommer göra det mycket lättare vid nästa steg när du ska lära dig att läsa, skriva och navigera runt Korea (om du reser dit – se punkt 4).

Jag rekommenderar att du tittar på några hangul tutorials på YouTube till att börja med. Ta sedan hjälp av flashcards för att memorera allt du nyss lärt dig.

2. Utforska det spännande koreanska filmutbudet

Om du  inte är medveten om att den koreanska filmindustrin är en av de snabbast växande i världen har du förmodlien bott under en sten…  Ett exempel på den koreanska filmindustrins framgångar är The Handmaiden, en thriller som släpptes 2016. Filmen blev känd av världspubliken men kom knappt in på topp 100-listan i Korea. Andra koreanska filmer du borde titta på är Memories of Murder och The Host.

Jag rekommenderar att du tittar på minst en eller två nya, koreanska filmer i veckan för att lyssna på språket – samtidigt som du får en härlig stund i soffan.

3. Låt K-pop leda vägen

Om utmärkta koreanska filmer gjorde världen nyfiken på landets språk och kultur, gjorde K-pop världen exalterad (här är Gabriels nybörjarguide). PSY fick hela världen att sjunga på ’Gangnam Style’, men det finns många andra mer nutida grupper som har lanserats sedan dess. Dessa grupper dominerat topplistorna, inte endast i Korea men över hela världen. Lyssna även på USA-baserade BTS, iKon och Red Velvet.

Koreansk pop är en viktig del av koreansk kultur och en bra källa för nybörjare. Jag rekommenderar att du avsätter en stor del av din tid med att lyssna på allt som rör K-pop.

4. Åk utomlands och bli ett med lokalborna

Finns det något bättre sätt att lära sig ett främmande språk på än att mingla med lokalbefolkningen och omfamnas av deras expertis? Korea är en otrolig blandning av kultur, historia och mat.

Jag rekommenderar att du stannar i Korea i minst 2-3 månader för att verkligen öva på allt du lärt dig. Att leva och omfamnas av språket varje dag kommer verkligen hjälpa dig att lära dig koreanska snabbt. Om du vill kickstarta din inlärning är en språkkurs, kombinerad med att träna på språket i vardagssituationer, det bästa sättet att lära sig språket.

5. Titta på mer TV (ja, du läste rätt!)

Det som brukade vara ett sätt att få olydiga barn att vara tysta och lugna är nu ett effektivt sätt att lära sig ett språk. Koreanerna verkar tycka om drama, i alla fall om man tittar på vilka tv-program som svämmar över tv-tablån. Dessa tv-program tilltalar inte bara tittare i Korea men över hela världen.

Koreansk drama (K-dramas) är ett fantastiskt verktyg för att fly den riktiga världen och berika ditt koreanska vokabulär på samma gång. Några tv-program jag verkligen rekommenderar är Boys Over Flowers, Master’s Sun, My Love from the Star, och The Heirs.

Studera koreanska i Seoul med EF.Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig