GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 tips till dig som drömmer om att utforska Seoul

5 tips till dig som drömmer om att utforska Seoul

Seoul är kanske inte en riktigt lika känd destination som sin granne Tokyo. Men Seoul är definitivt en stad som kan stå på sina egna ben, och som borde ha en självklar plats på din bucket list. När någon nämner Sydkorea kanske du tänker på snigelslem, vinter-OS och grannlandet Nordkorea. Men världens mest innovativa land är minst lika känt för animation och elektronik i alla dess former. Fortsätt läsa för 5 insider tips till Seoul.

Gå till ett Bang

I Korea är det väldigt vanligt att barnen bor hemma hos föräldrarna tills de skaffar en egen familj. Att bo hemma hos föräldrarna i vuxen ålder, eller som tonåring, kan vara lite jobbigt, särskilt om du vill ha ett privatliv. Koreanerna har hittat en lösning på detta – bang – rum på koreanska. Bang är helt enkelt rum med olika teman som du kan hyra och hänga med kompisarna i. Temana varierar men alla satsar på underhållning; Dvd:er, serietidningar, brädspel och playstation. Du kan också köpa snacks och läsk, lite som ett vardagsrum, men hemifrån.

Video game alley

Det är lite krångligt att hitta hit. Du måste gå genom en lång tunnel och sen ner i en källare, men det är verkligen värt det extra krånglet om du är intresserad av spel. Det här är inte bara en affär, utan en lång korridor packad med stånd som i sin tur är ännu mer fullpackade med videospel. Om du inte hittar ett spel här, både de senaste titlarna och nästan antika spel, kommer du förmodligen inte hitta det någon annanstans heller. Majoriteten av spelen är på koreanska men du kan även hitta spel på japanska och engelska. För det mesta står inte priserna på själva spelen utan du måste själv fråga försäljarna, som oftast inte kan särskilt mycket engelska. En bra anledning till att lära sig prata koreanska.

Fanta VR arcade

Har du alltid velat testa forsränning, hoppa bungyjump eller bli jagad av zombies? Nu har du chansen att prova på detta och mycket mer utan att faktiskt utsätta dig för några risker. Fanta VR Arcade är en av de största i Korea och har fler än 30 olika spel i sju zoner. Här finns VR spel som är lite svårare och läskigare men även de som är avkopplande och lättare. Med VR headseten kan du se i 360 grader och många av spelen har tillhörande redskap. Det gör att det känns som att du verkligen är på plats och sitter på en forsande flod eller flyger på en häxkvast.

Samsung d’light

Ett besök på Samsung d’light ger dig möjligheten att upptäcka framtidens teknologi idag. Lokalen ligger i samma byggnad som Samsung Electronics huvudkontor. Det finns många olika saker att göra i Samsung d’light. Du kan se vad Samsung arbetar med och prova på hur det hade varit att bo i framtiden. På entrévåningen finns det fyra olika stationer, där du bland annat kan ta kort på dig själv och sedan rita digitalt på det. Du kan testa VR och känna hur det kittlar i magen i en berg- och dalbana, eller prova en ultramodern roddmaskin. Det finns även en affär där du kan köpa deras produkter, men det är gratis att gå in och prova på allt.

Seoul animation center

Seoul animation center är perfekt för dig som älskar serier och animation. Serierna och animationerna kommer från hela världen med allt från traditionella koreanska serier till moderna serietidningar. Hela byggnaden genomsyras av serierna och animationerna och vägen upp mot centret kantas av seriefigurer, bl.a. Larva, Robot Taekwon V och Pucca. Även lokalerna är dekorerade med färgstarka väggmålningar och tredimensionella konstverk. Det finns ett bibliotek där du kan läsa serietidningar eller titta på animerade videos. Du kan även lära dig att rita serier och göra claymation videor. Du kan lätt spendera timmar här med allt som finns att se och göra.

Vill du studera koreanska i Seoul?Läs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig