VÅRA SKOLOR ÄR ÖPPNA! Ring oss för senaste uppdatering

Lära sig engelska

Engelska har blivit ett världsspråk och idag är engelska världens mest använda språk runt om i världen. I Sverige är vi bra på engelska jämfört med många andra länder och många svenskar har goda kunskaper i engelska. Men det går alltid att bli bättre på engelska oavsett om du behöver förbättra dina engelska språkkunskaper i hörförståelse, läsförståelse eller skriftligt. 

Det skiljer sig en hel del att ha bra kunskap i engelska som du använder dig av i vardagssituationer från engelskan som du använder dig av i arbetssituationer. Engelska är ett viktigt språk att kunna särskilt om du vill arbeta eller studera internationellt i framtiden. Vi har skapat denna sida för att ge dig information och tips om hur man kan lära sig engelska lära sig engelska på bästa sätt och att det går att lära sig engelska snabbt, bara du har rätt strategi. 

Lära sig engelska

EF Studieår Utomlands

16 + år
6, 9 eller 11 månader
Kombinera språkkurser och tillvalsämnen vid en CSN-godkänd EF-skola. Studera upp till tre språk och bli en flerspråkig global medborgare.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaFörenade Arabemiraten

EF Språkresor

10 - 18 år
2-24 veckor
Åk på språkresa utomlands i grupp med en erfaren ledare eller välj vårt individuella alternativ med flexibel kurslängd.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrika

EF Språk Utomlands

18 - 25 år
2-24 veckor
Lär dig ett språk på kort tid vid en CSN-godkänd EF-skola. Välj mellan 10 språk och 50 destinationer. Kursstart varje måndag.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrikaFörenade Arabemiraten

EF Språk Utomlands

25 + år
1-24 veckor
Ge din globala karriär en skjuts med skräddarsydda språkkurser i någon av världens främsta städer. Utformad för vuxna och yrkesverksamma.
Land: EnglandUSAKanadaMaltaAustralienIrlandNya ZeelandSingaporeSydafrika

EF English Live

19 + år
Online
Ta del av lektioner när som helst, var som helst, på alla kunskapsnivåer på världens största onlineskola, EF English Live.
Land: Studera online

Hult EF Corporate Education

Face-to-face, online eller utomlands
Förbered er för framtiden med våra innovativa och resultatfokuserade kurser. Betrodda av tusentals företag runt om i världen.
Land: Språkutbildning online eller på företaget oavsett var du befinner dig.

EF SET – Ta reda på din engelska nivå

Innan du börjar lära dig engelska kan det vara bra att få en indikation på vilken engelsk nivå du ligger på. För att ta reda på din engelska nivå kan det vara bra att ta ett välutformat bedömningstest online. Ett engelskatest är ett bra sätt för dig att bevisa vilken engelsknivå du ligger på vare sig det är för yrkesmässiga skäl, om du ska ansöka till ett universitet eller om du nyfiken vilken språknivå du ligger på. Efter testet får du snabbt veta vad du ska fokusera på och jobba mer med. Det kan vara så att du är bra på hörförståelse men behöver träna din engelska grammatik mer. Vårt engelska EFSET test har utvecklats med samma krav på tillförlitlighet och noggrannhet som andra standardiserade test som TOEFL och TOEIC. Ta reda på vilken engelskanivå du ligger på redan idag!

Lära sig engelska från grunden

När du tagit reda på din språknivå och fått ditt svarsresultat är det dags att sätta igång att träna på engelskan. Det finns olika knep och sätt att lära sig engelska och det finns oändligt många sätt att lära sig engelska på, du måste själv finna vilket sätt som passar dig bäst. När du övar och förbättrar din engelska lite varje dag kommer du snabbt märka att du utvecklar dina språkkunskaper. Du kan öva på engelska när du vill och vart du vill, på väg till skolan, på din lunchrast eller efter jobbet. Öva på din engelska redan idag och lär dig engelska från grunden genom att kika på våra övningar här.

Lära sig engelska utomlands

Ett av de bästa sätten att lära sig engelska snabbt är att helt enkelt vara omgiven av språket dagligen som när du bor utomlands. Eftersom du är omgiven av språket dygnet runt och fortsätter att få nya intryck även efter du lämnar lektionen. Bege dig utomlands och upptäck hur enkelt det blir att lära sig engelska när du lever med språket. En av fördelarna med att lära sig engelska utomlands är att du kan öva dina språkkunskaper i vardagslivet även utanför klassrummen. Det finns många fördelar med att flytta utomlands bland annat växer du som person, får uppleva ett äventyr och lär känna människor från hela världen. 

Lära sig engelska online

Vill du bli seriös med att lära dig engelska men känner att du behöver coaching, struktur och hjälp med att sätta upp dina mål. Med världens största onlineskola, EF English Live kan du ta del av våra lektioner när som helst och var som helst och där får du dessutom coaching dygnet runt. Du kan lära dig engelska redan idag på alla kunskapsnivåer, snabbt och enkelt. Med över 50 års erfarenhet av att lära ut engelska världen över så förstår vi att ingen person är den andra lik och att alla lär sig olika. Därför skräddarsyr vi våra kurser utefter dina språkkunskaper, motivation och din livsstil. Förbättra din engelska steg för steg med English Live: 

  • Steg 1: När du först loggar in kommer du få svara på några enkla frågor, sedan får du göra ett test där du snabbt får veta vilken engelskanivå som är rätt för dig och vilken studieplan du ska arbeta utefter. 
  • Steg 2: När du fått din studieplan så är du redo att börja lära dig engelska med hjälp av vår multimediaplattform. Här kommer du öva på att lyssna, läsa, skriva och att prata på engelska. 
  • Steg 3: Oavsett om du är nybörjare eller vill lära dig professionell engelska så kommer du ha tillgång till English Lives onlineklasser med expertlärare dygnet runt. 
  • Steg 4: Specialisera din engelska ännu mer utefter dina behov. Här kan du fokusera på professionell engelska för företag eller förberedande engelskakurser för TOEFL och TOEIC. 
  • Steg 5: För varje nivå som du klarar av får du ett diplom totalt finns det 16 nivåer som kan klara av. Diplomet kan du använda på din LinkedIn eller när du söker till ett arbete eller universitet utomlands. 

Engelska för företag

EF Corporate erbjuder språkundervisning för företag och myndigheter som ger ditt företag ett garanterat resultat. EF Corporate fokuserar på att utveckla det bästa kursinnehållet, moderna inlärningstekniker och passionerade lärare. Programmen är utformade för att kunna anpassas till människors specifika behov eftersom alla lär sig på olika sätt. Anställda har olika mycket tid, behov, olika erfarenheter och prioriteringar. Utifrån vår syn på inlärning har vi utvecklat en egen metod där vi utgår från att möta varje students individuella behov. 

Tips och idéer för att lära sig engelska snabbt

Att lära sig engelska behöver inte vara så svårt och det tar inte så lång tid som många tror. Du kan öva upp din engelska på olika sätt och ibland är det något vi gör varje dag som har den stora effekten när vi lär oss ett språk. Implementera några av våra tips i din vardag så kommer du snabbt märka att du gör framsteg. Vi har samlat våra bästa tips och idéer för att lära sig engelska snabbt:

  • Lära sig engelska med hjälp av böcker: Gillar du att läsa och har några favoriter som ligger dig varmt om hjärtat? Vanligtvis finns dessa böcker även i en engelsk utgåva. Börja läsa böcker på engelska och upptäck hur snabbt du gör framsteg för varje bok du läser.
  • Lära sig engelska snabbt med tv-serier: Ett bekvämt sätt att lära sig engelska är att lära sig språket omedvetet som exempelvis när du kollar på Tv. Nästa gång du ser din favorit serie på Netflix, ändra undertexten till engelska och testa om du förstår avsnittet. Du kommer bli förvånad över hur mycket du faktiskt förstår. 
  • Lära sig engelska när du pendlar: Ibland går mycket av vår tid åt att pendla fram och tillbaka till jobbet eller till skolan. Använd den tiden till att lära dig engelska. Lyssna på en engelsk podcast eller lyssna på engelska ljudböcker under din restid.  

Läs våra samlade artiklar om att lära sig engelska på bästa sätt: