GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 anledningar att älska Sydney

10 anledningar att älska Sydney

Det är definitivt något speciellt med Sydney. Andra städer kanske ger dig en liknande känsla men när du väl är i Sydney så förstår du att staden är något utöver det vanliga. Inräknat havsluften, det fantastiska kaffet, djur- och växtlivet och vindistrikten, här är tio anledningar (det finns många fler!) att älska Sydney.

 1. Valskådning

  Besök en stad där du kan spana på valar? Ja tack! Under vinter är det flyttsäsong för knölvalarna och din chans att få se dessa oförglömliga varelser ökar. De bästa ställena för valskådning i Sydney är North Head utkiksplats, South Head, Shark Island och fyren Hornby nära Watsons bar.

 2. Himlen för teaterälskare

  Utbudet av olika teaterföreställningar i Sydney är bland den bästa i Australien. Det finns allt från professionella till amatörteatrar med föreställningar varje månad. Sydney Theatre Company, Belvoir St Theatre, Griffin Theatre och Bell Shakespeare är några av de mest välkända. Det finns också ett dussintals amatörteatrar och producenter vars verk kommer ge dig något att prata om under lång tid framöver.

 3. Hamnen

  Vad ska vi säga? Sydneys hamn (om du behöver bonuspoäng för frågesportskvällar är Port Jackson det officiella namnet) är häpnadsväckande underbart. Dess storlek och mängden bukter och stränder ändrar utseende och känsla när du utforskar dem. Ett minnesvärt sätt att uppleva hamnen är att ta någon av stadens många färjor. Vi älskar resan på Manly-färjan, det en kvarts resa från hamnen till området med samma namn.

 4. Taronga zoo

  När vi ändå är inne på ämnet Sydneys hamn, varför inte ta färjan till Taronga zoo? Det ligger högt placerat i ett naturområde mittemot Circular Quay. Kortfattat är det inte bara deras fantastiska djurskydds- och välfärdsprogram som lockar, Toronga zoo är en av världens mest spektakulärt belägna djurparker. Här kan du njuta av en picknicklunch med otrolig utsikt över den fantastiska hamnen.

 5. Naturliga saltvattenbassänger

  Sydneys stränder verkar vara unikt besatta av stenbassänger och även fullstora naturliga saltvattenbassänger urkarvade i deras steniga väggar. De ger en lugn glöd till stranden och lockar simmare av alla åldrar.

 6. Mat

  Internationell mat hittade verkligen sin plats i Sydney. Ät dig runt världen, från Latinamerika (på Liverpool Street) till Italien (i Leichhardt), Vietnam (i Marrickville) eller Libanon (i Granville). Brunch är också stort i Sydney och värt att nämna, avokado i mängder på surdeg, ägg precis så som du vill ha dem, fluffiga pannkakor, champinjoner, getost, bakelser, frukt och så det där aussiekaffet. Helt perfekt.

 7. Äventyr

  Gillar du äventyr? Då kommer du älska Sydney, staden är full av gömda (och inte så gömda) äventyr. Välj mellan att klättra upp 134 meter över havet till toppen på Sydney Harbour Bridge, åka jetbåt i hamnen, åka till Treetop Adventure Park för att uppleva deras 100+ olika höghöjdsbanor, besöka deras iFly Downunder vindtunnel (som fallskärmshoppning fast inomhus) och mycket mer. Föredrar du vatten? Sydney har flera olika ställen där du kan testa parasailing (skärmflygning), forsränning och dykning.

 8. Kaffeparadiset

  Australiens kaffejargong (lingo) kräver en liten introduktion (och de får du snabbt när du landat i Aussie). När du lärt dig benämningen på ditt favoritkaffe kommer du märka hur Sydney blir bättre och bättre med varje kopp. Men till att börja med, testa deras flat whites, short blacks och long blacks på en kafferundtur i de pittoreska bokhandlarna, kaféerna, museerna i Surry Hills, Leichhardt, Newtown, Coogee, Paddington, Glebe och Darlinghurst.

 9. Vin och snö

  Långhelger är lätta att fylla med aktiviteter när du är i Sydney. Staden är bekvämt nog placerad nära Hunter Valley, Southern Highlands, Orange och Mudgee vinregioner, som översvämmas av källardörrar, mysiga bed and breakfasts och gourmetmat. Ingen vinfantast? Tro det eller ej men du kan åka skidor och snowboard i Australien! Perisher Blue (södra halvklotets största skidort) och Thredbo (Australiens mest berömda) ligger i närheten av Sydney.

 10. Fågellivet

Australiensiska städer kan uppfattas som högljudda av besökare, särskilt för de som kommer ifrån länder med, låt oss säga mindre kvackande djurliv än Australiens. Sydney kommer inte göra dig besviken på fågelskådningsfronten, de har en fågelkör som håller en fantastisk show hela dagen lång. Stanna upp och lyssna, på nolltid kommer du kunna höra (och se) kakaduor, lorikiter, kokaburran, rosellan och ibisen; den sista sjunger dock inte men stjäl kanske din lunch i parken om du inte är försiktig.

Lita på mig, du kommer att älska Sydney!

Studera engelska i Sydney med ossLäs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig