Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

10 dolda pärlor i Cambridge

10

Den historiska och eleganta staden Cambridge erbjuder något för alla. Här kan du färdas längs floden Cam, besöka några av Englands mest prestigefyllda universitet, ta en drink på en takbar med vacker utsikt, besöka en traditionell tesalong eller varför inte shoppa på den lokala hantverksmarknaden? I denna reseguide har vi listat 10 dolda pärlor i Cambridge som du bara inte får missa!

1. The Orchard Tea Garden

Livliga Fitsbilliez är världskänt för sina teer och traditionella “sticky buns”. Vill du njuta av en kopp i en tystare och mer rofyld miljö bör du ta dig till området Grantchester och slå dig ner på The Orchard Tea Garden. Gärna tillsammans med en stor bit hembakad tårta – naturligtvis!

2. Punting

Att hoppa ombord på en träbåt längs floden Cam må kanske upplevas som en turistfälla. Men, det är faktiskt (ironist nog) ett ypperligt sätt att undkomma turiststråken och folkmassorna under vintertid. Under vintern behöver du inte köa för att få en båtplats, priserna är lägre och du får uppleva den krispiga, engelska landskapen. Magiskt!

3. The Varsity Hotel Roof Bar

Kvällar på takbaren på The Varsity Hotel är svårslagna! Terrassen har en fantastisk utsikt över stadens arkitektoniska skatter, såsom häftiga kyrkor och de världskända universiteten. Under sommartid bör du säkra din plats tidigt så att du kan beundra Cambridges skyline i solnedgång.

4. All Saints Garden Art

Varje söndag kan du besöka All Saints Garden på Trinity Street – Cambridges bästa hantverksmarknad. Här hittar du allt från keramik och smycken, till hembakat och konst. Köp med dig en eller flera souvenirer hem som minne från din resa, samtidigt som du stödjer de lokala kreatörerna.

5. Hidden Rooms

Det vore dumt att utelämna Hidden Rooms från vår lista med dolda pärlor, eller hur? Denna hemliga cocktaillounge är undangömd i en källare i ett gammalt, viktorianskt badhus. Från gatan syns bara en svart dörr utan skyltar. Denna exklusiva och intima bar anordnar musikkvällar, cocktailtillverkningsevenemang och är ett givet stopp om du vill imponera på någon.

6. Cambridge Food Park

Strunta i matsäcken och de tråkiga restaurangkedjorna! De bästa luncherna i city hittar du nämligen i Food Park. Under onsdagar, torsdagar och fredagar kan du njuta av mat i värdsklass från Cambridges bästa food trucks. Smaka på allt från steamed buns och vedungsbakade pizzor till traditionella rätter från Sri Lanka och smaskiga burritos.

7. The St Radegund

Pubar är en stor del av den brittiska kulturen – och Cambridge är en av landets mest historiska städer. Gå tillbaka i tiden och njut av en drink eller två i stadens minsta pub; men som växer i storlek på grund av sin genuina charm. The St Radegund är en gammaldags pub som utstrålar karaktär. Här pryds väggarna av minnen från college och det råder en ”raincheck”-tradition vilket innebär att du kan köpa en drink till någon som personen kan hämta vid ett senare tillfälle.

8. Mathematical Bridge

Alla känner till Cambridges Bridge of Sights (varning: turistfälla!), så besök istället Mathematical Bridge. Denna historiska gångbro binder samman två delar av Queen’s College över floden Cam och har sofistiskt konstruerats med hjälp av matematik.

9. Corpus Clock & Chronophage

Corpus Clock & Chronophage är en mekanisisk klocka på Corpus Christi College. Den har inga siffror, utan klockslagen visas genom blå LED-lampor som lyser genom rörliga koncentriska metallcirklar. Klockan är känd för sin oregelbundenhet – den är bara korrekt vart femte minut – men uppfinnarna påstår att det återspeglar oegentligheten i livet självt. Du hittar den utanför Taylor Library på Corpus Christi College.

10. Stem and Glory

Denna restaurang har belönats för sin delikata veganmeny med enbart färska och lokala råvaror. Här serveras frukost, brunch, lunch och middag – så gå till Stem and Glory så fort du är sugen på något växtbaserat i värdsklass! Som grädden på moset serveras även ett urval av spännande veganska cocktails, öl och viner under kvällstid.

Hoppas du gillade våra tips med dolda pärlor i Cambridge!

Studera engelska i CambridgeLäs mer

Testa din engelska på några minuter

Learn more