GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 anledningar att lära dig engelska i England

5 anledningar att lära dig engelska i England

Storbritannien är uppdelat i regioner och det finns hur många olika dialekter som helst. Språket skiljer sig enormt beroende på om du är i Nordirland, Skottland eller Wales. Men den klassiska brittiska dialekten är globalt känd och här är 5 anledningar att lära dig engelska i England!

Ett historiskt språk

Lär dig engelska i det land språket härstammar från. Det engelska språkets historia går tillbaka över 1500 år, då germanska nybyggare bosatte dig på de gröna öarna och det har utvecklats betydligt sedan dess. Early Modern English, föddes på 1500-talet under Shakespeares storhetstid. Tack vare alla olika nationaliteter som styrt landet under perioder växte denna version av det engelska språket fram och många ord härstammar från latin, samt det germanska och franska språket. Det är också tack vare vår lilla ö och all kolonisering, som engelska spred sig över hela världen, genom Karibien, Amerika och Australien. Du kommer alltså inte bara lära dig det språk som talas i England, utan du får också alla fördelar med att kunna ett språk som används över hela världen.

Den brittiska accenten

Jag skulle kunna prata i evigheter om  accenter eftersom de skiljer sig enormt mellan olika regioner. Men vi håller oss till Standard Received Pronunciation (RP) – den klassiska engelska accenten. Att studera i England kommer ge din röst det där lilla extra, vilket globalt sätt brukar vara en fördel och kommer få dina vänner att dra likheter mellan dig och Emma Watson. En brittisk accent är bra för ditt personliga varumärke och gör att man bli ihågkommen. Den brittiska dialekten får nästan vad som helst att låta intressant och genomtänkt runt ett middagsbord. Det är iallafall det mina vänner från USA brukar säga.

Förberedande för framtida universitetsstudier

England är ett land fullt av akademiska möjligheter där några av världen mest berömda universitet ligger. De som är mest kända är Oxford och Cambridge, men även i London finns många topp universitet som London School of Economics och Imperial College. Dessa universitet är en del av Russel Group, som samlar de mest prestigefyllda universiteten i England. Manchester, University College London och Bristol hör också hit. Men vart du än väljer att studera i England, kommer du garanterat hitta ett universitet som passar dig.

Pulserande storstäder

Upplev citypulsen i London där mode, konst och kultur gör Englands huvudstad till en av världens mest älskade storstäder. Eller bege dig norrut till Manchester, där fotboll och musik är i fokus. Det härliga med England är du kan uppleva den historiska studentkulturen i Oxford eller åka till Eastbourne eller Bournemouth, där du kan njuta av dagar på stranden eller i den vackra naturen.

Kulturella upplevelser

Vad som är “brittiskt” är svårt att identifiera i den globala värld vi lever i idag. Men något som är typiskt för England är den kulturella mångfald som man direkt känner av. Den härliga mixen av olika kulturer, maträtter och seder gör England till ett land med färgglada kontraster. London är ett perfekt exempel där allt går att hitta. Matlagning som sträcker sig från Egypten till Ghana, moderna och historiska byggnader och självklart ”Sunday Roast”, som är den traditionsenliga söndagsmiddagen.

Plugga engelska med EF i England!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig