GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 fördelar med att plugga utomlands en längre tid

10 fördelar med att plugga utomlands en längre tid

Att lära sig ett nytt språk genom att flytta utomlands är kanske det bästa du kan göra. Det är stimulerande för hjärnan (ja, det är bra för hjärnan att vara tvåspråkig), det boostar ditt självförtroende och det är ett smart karriärsdrag. Att lära sig tala ett språk flytande är inte lätt, men ju mer tid du lägger på att prata och använda det i olika situationer, desto mer troligt är det att du når dina mål. Här är 10 fördelar med att plugga utomlands under en längre tid!

1.Du kommer lära dig språket flytande

Det säger sig självt, ju längre tid du pluggar utomlands desto bättre blir du på språket. Genom att kombinera lektioner med vardagliga konversationer (varje dag i flera månader) kommer du snabbt se att du förbättar dina språkkunskaper, samtidigt som du blir mer självsäker för varje dag som går.

2. Ditt självförtroende kommer att bli bättre

Det är inte bara dina kommunikativa kunskaper som kommer att förbättras. En av de största fördelarna med att bo utomlands är att ditt självförtroende kommer att bli mycket bättre. Att anpassa sig till en ny kultur, hitta nya vänner, hålla koll på ekonomin är alla lärdomar som kommer få dig att känna dig mer självständig och som en riktig globetrotter.

3. Du lär dig den lokala jargongen

Det är stor skillnad mellan att studera språk och faktiskt leva med det. När du spenderar en längre period utomlands plockar du upp små fraser och lär dig den lokala jargongen, samtidigt som du får en mer genuin accent. Du kommer lära dig att prata som lokalborna, förstå hur du läser mellan raderna och läsa av kroppspråk och gester. Ju mer tricks du kan, desto snabbare blir du en del av kulturen i ditt nya land.

4. Du får kasta dig in i en ny livsstil

Att plugga utomlands en vecka eller två ger dig små glimtar av hur kulturen är i landet är, men genom att stanna en längre tid tillåter du dig själv att verkligen ta efter lokalbornas sätt att leva. Du kommer lära dig att se saker på nya sätt genom att bli en del av den nya kulturen. Om du endast besöker landet i några veckor kommer det med all sannolikhet vara dags att åka hem just när baristan på ditt favoritcafe börjat komma ihåg ditt namn och vad du vill beställa. Studenter som pluggar utomlands en längre tid har möjlighet att hitta den perfekta kaffebaren, beställa hämtpizza en regnig kväll och lära sig vem man ska ringa för att få bord på den trendiga brunchrestaurangen alla vill gå till.

5. Du har mer tid för att upptäcka landet

För att hinna bocka av så många punkter som möjligt på din bucketlist kan det vara en bra idé att studera utomlands längre än bara några veckor. Det kan finnas så mycket att uppleva som kräver mer än en weekendresa. Studenter som pluggar längre utbildningar har möjlighet att resa iväg mellan terminerna, vilket betyder att de har massa tid att utforska både sin nya stad och allt som finns runtomkring. Det betyder också att familj och vänner kan komma och hälsa på och att du får visa dem hur man lever som en riktig lokalbo.

6. Du kickstartar din karriär

Fråga vilken nyexeminerad student som helst, konkurrensen ute i arbetslivet är stenhård. Alla letar efter något som får deras CV att sticka ut ur mängden. Att kunna berätta att du är talar, minst. tre språk flytande kan vara en genväg till ditt drömjobb. Förutom att bli flerspråkig, kommer din tid utomlands även hjälpa dig att bli en mästare på att hantera kulturella skillander. Något många företag runt om i världen efterfrågar.

7. Du bäddar för en ljus framtid

Längre språkstudier utomlands kommer ge dig ett smakprov på ditt framtida yrke. Många utbildningar utomlands uppmuntar dig till att testa dina språkkunskaper genom praktik och valbara kurser som intresserar dig. Du får på så sätt testa på hur det är att jobba i din drömbranschen samtidigt som du spetsar ditt CV.

8. Du får ett bevis på dina språkkunskaper

Universitet och arbetsgivare kan vilja se intyg på dina språkkunskaper. Genom längre utlandsstudier har du möjlighet att jobba mot ett internationellt godkända språktest, som bevisar dina språkkunskaper och hjälper dig att nå dina framtida mål.

9.Du kommer bli smartare

Det är ett faktum: språkinlärning gör dig smartare och mer empatisk. Allt blir lättare, från problemlösning till multitasking och att fatta beslut, då du blir mer intellektuell.

10. Du kommer att bli bättre på ditt modersmål

Människor som är duktiga på språk är ofta bättre kommunikatörer, även på modermålet. När du lär dig ett nytt språk reflekterar du, medvetet eller omedvetet, på språken.

Studera utomlands med EF!Beställ gratis broschyr här!
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig