GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 gömda smultronställen i Manchester

10 gömda smultronställen i Manchester

Att Manchester å ena sidan fortfarande definieras av sitt industriella förflutna men å andra sidan av sin nutida hipstersfär lockar många besökare till staden varje år. För att få en fullständig bild av Manchester ska du besöka konstgallerier, underjords-barer, gatukonst och alla stadsdelar. Kolla in denna guide för att vara säker på att inte missa ett enda gömt smultronställe i Manchester.

1. Ancoats Peeps

Först och främst, besök världens coolaste stadsdel enligt Time Out medan du är i Manchester, England. Stadsdelen är Norra Ancoats-området där du får en inblick i Manchesters historia genom gamla dörrkikare i mässing. Ingen vet hur många av dessa dörrkikare det faktiskt finns eller var de är belägna, vilket gör jakten efter dem till ett spännande äventyr. Du kommer inte bli uttråkad medan du letar. Några av Manchesters främsta kaféer och restauranger ligger nämligen i området, såsom Ancoats Coffee Co., Pollen eller Rudy’s.

2. Heaton Park Boating Lake

Manchester är inte känt för att bjuda på varma somrar i motsats till andra delar av Europa men trots detta kan det vara skönt att spendera en dag vid vattnet under sommarhalvåret. Om du vill göra något annorlunda med dina vänner tycker vi att ni ska ta er 20 minuter utanför stadskärnan till Heaton Park boating lake. Skapa på så sätt din egen version av ”The Notebook” när du stillsamt paddlar i vattnet. De historiska rodd- och trampbåtarna är tillgängliga från början av april till slutet oktober och kostar £8,50 för 45 minuter.

3. Speakeasy bar crawl

Om det är något som Manchester gör bra, så är det nattliv. Manchester har ett stort utbud av gömda barer som också kallas ”speakeasies”. Det finns tillräckligt många av dessa mystiska barer för att kunna spendera en hel kväll med att leta efter dem men också givetvis njuta av dem. The Washhouse är ett bra ställe att börja på. Här ser det vid första anblick ser ut som att du ska lämna din tvätt men istället går det att beställa en god drink som intas i en chic miljö. Avsluta kvällen på Science and Industry som är en bar i en annan bar. Barerna där emellan lämnar vi till dig att hitta.

4. Bi-safari i Manchester

Så fort du börjar titta dig omkring kommer du inte kunna sluta att se bin runtom i Manchester. Stadens symbol, ”The worker bee”, symboliserar arbetsmoralen som länge har präglat staden. Symbolen syns på många ställen i de lokala restaurangerna och butikerna vilket gör en ”bi-skattjakt” ett perfekt sätt att upptäcka staden. Så länge du inte tappar fokus kommer du att se bin överallt. Se till att inte missa Manchester Town Hall, universitetet och Kimpton Clock Tower under din stadstour.

5. UV-cricket

Vad är UV-cricket? Det nya fenomenet har nyligen öppnat upp i Manchester, på Sixes för att vara exakt. UV-cricket är precis som det låter – cricket som spelas i UV-ljus. Oavsett om du är ett proffs på sporten eller om du är total nybörjare så kommer du tycka om att öva på bollkänslan under discoljuset. När du är klar kan du njuta av en enorm BBQ-tallrik och goda drinkar till 50% studentrabatt. Sammanfattningsvis helt klart en aktivitet att rekommendera.

6. Afflecks

Vårt tips är att dissa de dyra modebutikerna och istället gå raka vägen till Afflecks som är en livlig modemarknad med ett dussin olika utställare och butiker på hela fyra våningsplan. Förvänta dig unika och egengjorda klädesplagg, hantverk och konstverk – det finns precis allt du kan tänka dig. Det bästa av allt är att utbudet ständigt förändras tack vare Afflecks många utställare. Även fast modet är i fokus kan du också hitta en frisör, massör, tatuerare men också en stor restaurang- och cafédel.

7. Victoria Baths

Vad ska man göra med en Edvardiansk swimmingpool som inte används? Givetvis går den att omvandla till en plats där det går att ha events. Victoria Baths är ofta platsen för filmfestivaler, marknader, musikkonserter och shower. Om du besöker Victoria Baths och sedan tittar på tv-serier som Life on Mars eller Peaky Blinders kommer du känna igen dig.

8. Curry Mile

Listan är lång på ställen att besöka i Manchester om man gillar mat. Om du finner dig i situationen att din mage kurrar men plånboken är tom är den så kallade ”Curry Mile” vara platsen du ska vända dig till. Beläget precis vid EF Manchester hittar du över 70 indiska, pakistanska och bangladeshiska restauranger på Wilmslow Road. Här får du god mat serverad ända in på småtimmarna. Det är svårt att välja en favorit men om vi måste blir det restaurangen Mughli som till och med skådespelaren Jared Leto har besökt.

9. Whitworth park

Häng på universitetsstudenterna som ofta njuter av solen i Whitworth Park. Parken är perfekt för att jogga, gå ut med hunden, spela frisbee och ha picknick. På sommaren är parken öppen till klockan 22.00 vilket ger dig massor med tid att upptäcka skulpturerna som finns runtom i parken eller om du hellre spenderar tid i utomhusgymmet går det också bra. Glöm inte att ta med dig lite nötter till ekorrarna som kallar parken sitt hem.

10. Upptäck underjorden

Avslutningsvis, flera kilometer av underjordstunnlar är beläget precis under Manchesters gator. Från flyktvägar för dem som utsatts för religiös förföljelse, en gammal tunnelbanestation som aldrig användes till skyddsrum för flyganfall som använder under kriget – tunnelsystemet är minst sagt fullt av historia. Lär dig mer om Manchesters historia under en ”Haunted Underworld Tour” som du sent kommer glömma.

Nyfiken på Manchester?EF Manchester
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer