Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

4 lätta sätt att lära dig spanska hemifrån

4

Oavsett om du är en nybörjare eller redan pratar spanska, så finns det massa sätt att förbättra din spanska på – utan att lämna hemmet. Självklart är det inte lika kul att plugga på glosor som det är att åka till Costa Rica eller Malaga, men i dessa tider är det inte riktigt ett alternativ. Att lära sig spanska hemifrån måste inte vara tråkigt, så hämta en dricka och sätt dig bekvämt, för nu ska vi prata om inlärning.

Titta på TV på spanska

Om du är fast hemma, tittar du troligtvis på tv hela dagarna ändå. Varför inte använda tiden till att lära dig något istället? Genom att titta på spansk tv och film kommer du lära dig spanskt slang och mer om den spanska kulturen. Om du är nybörjare kan du ha svensk text på och om du är riktigt ambitiös kan du skriva ned ord och fraser som du kan plugga mer på senare. Här är några av de bästa spanska serierna på Netflix.

Lyssna på spanska podcasts

Det finns så många att välja på. Om du är nybörjare, välj vad som helst men lyssna flera gånger på det, bara för att höra rytmen och tonaliteten i språket. Om du är mellan medelnivå och hög, så borde du lyssna på något som du förstår dig på. Då vill du lyssna på något där du lär dig mer, utan att det blir för svårt, så sök på podcasts som är precis så – Spanska nationalradion (kastilliansk accent) och Radio Ambulante (latin amerikansk accent) är perfekta val. Tips: ladda ner manuset och läs igenom det efter för att förbättra ordförrådet.

Hitta någon att prata spanska med

Spanska är ett av världens mest talade språk, så du känner säkert redan någon som pratar spanska. Fråga om de vill hjälpa dig med spanska och I utbyte kan du hjälpa till med något också. Om du inte kan hitta någon I din närhet som kan spanska, så finns det massa olika appar och hemsidor som kan hjälpa. Sök efter “lära dig ett språk” så kommer du garanterat hitta något du gillar.

Ställ in språket på din mobil/dator till spanska

De flesta mobiler och datorer har en språkinställning (sök bara på språkinställning). Att ändra till spanska kommer göra att du lär dig nya ord direkt eller att du slutar använda mobilen helt. Nej, skämt åsido… Det är spännande att ändra språket och om du vill ha mer spänning i vardagen kan du rensa dina cookies. Det är nämligen så att många hemsidor anpassas efter språket på mobilen. Du kommer alltså se dina favorithemsidor på spanska. Riktigt roligt!

Nu är det slutpratat. Dags att hoppa in i spanskan. Välj din favorit av alternativen ovan – hämta en ny dricka, sätt dig bekvämt och börja lära dig spanska hemifrån!

Lär dig spanska med EFMer info

Utforska världen och studera språk utomlands

Learn more