GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

5 anledningar till varför du borde plugga i Singapore

5 anledningar till varför du borde plugga i Singapore

Är du intresserad av att plugga i Singapore? Den lilla till storleken men imponerande staden Singapore är en smältdegel av kulturer där mat och shopping står i fokus. Något annat som också utmärker Singapore är stadens topp-universitet som är framtidsinriktade, digitala och globala. Singapore är ett perfekt alternativ för den äventyrslystna och ambitiösa studenten som är intresserad av att utforska världen.

Här är fem anledningar till varför du borde plugga i Singapore!

Plugga engelska och mandarin

Två av Singapores officiella språk är engelska och mandarin, tillsammans med malaysiska och tamilska. Singapore är därmed ett klockrent alternativ för studenten som vill lära sig engelska eller mandarin, eller varför inte båda språk?

Du kommer ges många chanser att praktisera dina nya språkkunskaper i vardagen eftersom omkring 70% av Singapores befolkning pratar engelska och/eller mandarin.

Upplev en mix av kulturer

Den asiatiska metropolen Singapore kombinerar det bästa av öst och väst. Den mångfaldiga kulturen härstammar främst från Kina, Malaysia och Indien men också från andra etniciteter. Det är i landets språk, mat, religion, hantverk och högtider som mångfaldigheten i Singapore blir tydlig.

Vardagslivet i Singapore är lugnt och tryggt då staden värdesätter en hög livskvalitet. Detta synsätt har resulterat i att landet har hårdare straff än andra nationer för exempelvis nedskräpning på gatan.

Du kommer älska maten

I vilken stad kan du äta indisk frukost, lunch i Chinatown och njuta av skaldjur till middag? Svaret är Singapore. Här finns många restauranger i värdsklass samtidigt som lokalbefolkningen menar att den bästa maten i Singapore finns på Hawker centers. Upplev livfulla utomhusmarknader där livemusik och underhållning möter den bästa street food-maten i Asien. Det finns över 100 st Hawker centers runtom Singapore – skriv upp på din bucketlist att besöka alla.

Passa på att upptäcka övriga Asien

Singapore är som sagt litet till storleken men läget gör det möjligt att besöka andra asiatiska destinationer för en weekend eller längre vistelse. Att flyga från Singapore till Kuala Lumpur tar endast en timme och den thailändska ön Phuket ligger endast två timmar bort. Om du inte känner för att lämna Singapore kan du exempelvis besöka Sentosa Island och uppleva Universal Studios temapark eller varför inte ägna en eftermiddag åt att snorkla i kristallklart vatten vid Sisters Island.

Skaffa internationella vänner

Singapore är den perfekta destinationen för internationella studenter då de kan känna sig trygga samtidigt som de upplever en unik stad med närhet till andra asiatiska destinationer. Stadens  topp-universitet attraherar människor från hela världen och möjliggör nätverkande mellan internationella studenter. Det är inte svårt att hitta aktiviteter runtom i staden för dig och dina nya vänner – öhoppa mellan Sentosa, Pulau och St.John’s samtidigt som ni skapar minnen för livet.

Studera i Singapore med EFLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig