GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

6 tips för att hålla kontakten med dina internationella vänner hemifrån

6 tips för att hålla kontakten med dina internationella vänner hemifrån

Ett internationellt kontaktnät är oerhört givande, men kan också upplevas som utmanande. Hundratals mils avstånd, språkbarriärer och kulturkrockar kan kännas oövervinnliga. Värt att poängtera är dock att du lär dig något nytt av varje enskild individs unika perspektiv på världen. Internationella vänner öppnar dörrar för nya upplevelser samt ger dig möjlighet att förstå och känna samhörighet utanför Sveriges gränser. Med en blandning av dagens moderna teknik, en gnutta tålamod och en stor dos kreativitet är det idag enkelt att hålla kontakten med dina internationella vänner hemifrån. Du kan glädjas åt meningsfull och livslång vänskap över hela världen – allt från bekvämligheten i ditt eget hem. Vi har samlat 6 tips på hur du håller kontakten med dina internationella vänner hemifrån:

1. Planera en virtuell filmkväll

Även om ni befinner er tusentals mil ifrån varandra är det med dagens teknik möjligt att hänga tillsammans framför en film. Seriemaraton, pyjamaspartyn framför YouTube eller romantiska filmkvällar – allt är möjligt! Onlineverktygen Kast och TwoSeven möjliggör delad streaming av populära streamingsajter, exempelvis Netflix och Youtube. Titta på varandras favoritserier, diskutera och skratta tillsammans!

2. Frågesporter och spel online

Videochatta samtidigt som du gamear med dina kompisar, ring varandra via Xbox eller sök efter slumpmässig frågesport på nätet som ni kan svara på tillsammans. Multiplayer-spelverktyget Jackbox är också ett roligt alternativ. En person behöver äga det fysiska spelet, men alla andra kan ansluta till det via andra enheter som är anslutna till internet. Här kan ni tävla mot varandra i rapp challenges och lösa mordmysterier tillsammans. Efter en stund framför Jackbox kommer ni skratta så att ni får ont i magen och snabbt glömma avståndet som skiljer er åt.

3. Håll kontakten på det gamla hederliga sättet

Brev och vykort fyller fortfarande sin funktion för att nå ut till kompisar utomlands, och det kan dessutom upplevas som mer personligt i dagens annars digitala värld. Vykort speglar och föreställer ofta ögonblicksbilder i landskap runt ditt liv. Det finns trots allt delar av varandras värld som vänner inte alltid får se, men brev och vykort kan göra det möjligt att visa upp dolda delar av varandras livsstil.

4. Starta en bokklubb

Välj en bok som ni läser tillsammans varje månad. Vilken typ av bok är upp till er – antingen väljer ni en bok som många har delad åsikt kring (på så vis uppstår garanterat hetsiga, men roliga, debatter) eller så väljer ni en bok som diskuterar universella känslor för att lära dig mer om dina vänners emotionella sidor. Schemalägg ett videosamtal när alla läst klart boken för att följa upp och diskutera bokens innehåll (och för att jämföra varandras bokklubbssnacks!).

Allt som krävs är att investera lite tid i en spännande roman och för reflektion. Ett litet pris att betala för en så värdefull investering i dina språkkunskaper och vänskapskrets!

5. Var kreativ!

Studier visar att det mest effektiva sättet att lära sig ett språk är att engagera den kreativa sidan av hjärnan samtidigt som man utövar språket. Internet erbjuder otaliga möjligheter att vara kreativ tillsammans med en vän på distans. Varför inte starta en vlog tillsammans med dina internationella vänner? Eller lära er att spela ett instrument ihop? Eller kanske göra ett träningspass online i grupp?

Det finns en hel uppsjö av appar för dig som vill lära dig något nytt. Allt från podcastingverktyg till stora klotterplank där ni kan klottra samtidigt. Ni kan till och med meditera tillsammans med appen Headspace. Det finns så mycket att göra, så börja tänka utanför boxen och var kreativ!

6. Använd sociala medier

Självklart är sociala medier oerhört effektivt för att hålla kontakten med internationella vänner hemifrån. Dela roliga memes, skicka peppmeddelanden på morgonkvisten och skapa gruppchattar där ni diskuterar allt mellan himmel och jord. Vår plattform, EF Campus Connect, ger studenter möjlighet att hålla kontakt även efter deras språkkurs utomlands har avslutats.

Regelbundna samtal – stora som små – med dina internationella vänner kommer att stärka din passion för språk och kultur, samtidigt som vänskapsbanden stärks över landsgränserna.

Träffa nya kompisar från hela världenLäs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer