GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

6 Tips för en lyckad skypeintervju

6 Tips för en lyckad skypeintervju

Allt fler arbetssökande är villiga och kapabla att flytta för sin karriär, vilket har resulterat i ett ökat användande av videointervjuer. Att genomföra en anställningsintervju via Skype är kanske inte så lätt som det låter och att bli bekväm framför en skärm tar lite tid och kräver viss övning. Här får du därför en guide till hur man hanterar en Skypeintervju på bästa sätt.

1. Förbered dig väl

Välj ett lämpligt Skype-namn och profilbild. Kontrollera att din internetanslutning är stabil, att kameran och mikrofonen fungerar, och att ditt batteri är laddat. Använd små hörlurar för att undvika rundgång. Det är också bra att veta hur man felsöker internetanslutningen så att man håller sig lugn om det skulle uppstå problem.

2. Kör en testrunda

Om du inte haft en skypeintervju förut, hitta en vän som vill träna intervjuteknik med dig. Se till att sitta bekvämt och högt så att den övre halvan av din kropp är synlig. Du bör också känna till hur du skickar och tar emot filer samt stänger av och på högtalarna. Har du en laptop så lägg några böcker under den så att kameran inte filmar underifrån. Glöm inte att ha både en tryckt och elektronisk version av ditt CV och personliga brev.

3. Skapa en lugn miljö

Ta ditt Skypesamtal i en lugn miljö. Stäng alla fönster, stäng av din telefon, stäng ute rumskamrater och husdjur. Städa det synliga området bakom dig och justera din kamera före samtalet börjar. Se också till att det inte finns något starkt ljus bakom dig, så att ditt ansikte inte blir för mörkt framför kameran.

4. Klä dig för succé

Det bästa rådet är att helt enkelt att klä dig som att du lämnar hemmet för att gå till en verklig intervju. Klä dig inte i skrikande färger eller små ränder och se framförallt till att din klädsel inte matchar bakgrunden.

5. Skapa ögonkontakt

Tänk på att inte stirra på intervjuarens bild på skärmen, för då ser det ut som om du tittar till höger om bild, utan försök att titta rakt in i kameran. På Skype kan du dölja fönstret med din egen bild, men vi rekommenderar dig att ha den öppen – så att du håller koll på din hållning och bakgrund.

6. Avsluta rätt

Uttala dig inte om något som rör intervjun förrän du lagt på luren. Att stänga av kameran och lägga på luren är två olika saker på Skype, så var (mycket) försiktig.

Studera ett språk med oss!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig