GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Alice språkresa till Oxford

Alice är 15 år och åkte till Oxford i tre veckor sommaren 2018.
Alice språkresa till Oxford

Jag är glad att jag valde att åka på språkresa med EF! Jag har fått så många nya vänner över hela världen och fantastiska minnen som jag kommer ha med mig hela livet. Jag åkte till Oxford sommaren 2018 och stannade där i tre veckor.

Varför valde du att åka till Oxford?

Jag älskar att resa och hade aldrig varit i England förut. London kändes som en för stor stad men då läste jag att EF också arrangerar språkresor till Oxford. Det kändes som ett självklart val för mig efter att ha letat runt en stund bland alla destinationer. Oxford passade mig utmärkt, det är en vacker universitetsstad med underbara hus och byggnader.

Hur var det att bo i värdfamilj**?**

Min värdfamilj bestod av föräldrar och tre barn från Egypten och de hade bott i Oxford i ungefär 17 år. De var väldigt vana vid att ha studenter boende i huset. De hade mycket erfarenhet av både EF och nervösa ungdomar vilket var väldigt bra för både mig och mina rumskompisar. Vi fick frukost och middag i huset, lunch tog vi med till skolan. Lunchen bestod oftast av en macka, en vattenflaska, en liten påse chips och någon sötsak.

Jag delade rum med en italiensk tjej i samma ålder och på nedervåningen delade två franska tjejer rum. Jag valde att bo i värdfamilj men det finns också möjlighet att bo på campus. Jag gick bara som hastigast förbi campuset och det såg jättefint ut.

Hur var skolan?

Vi som bodde i värdfamilj studerade på en annan skola (Cherwell College) än de som bodde på campus (Brooke’s University), men vi hade ofta aktiviteter där och det var otroligt fint och väldigt modernt.

Hur var lektionerna**?**

Min upplevelse av att gå i skolan utomlands var fantastisk. Mitt schema bestod av lektioner på förmiddagen och roliga aktiviteter i Oxford på eftermiddagen. Jag fick träffa massor med nya människor från hela världen på lektionerna. Det var många samarbetsövningar och diskussioner i små grupper så att vi skulle prata med varandra och öva på vår engelska och kommunikation. Det fanns många små klassrum på skolan och vi satt ungefär 15 personer i varje rum. Vi var tre/fyra svenskar i varje klassrum.

[

](https://www.ef.se/blog/wp-content/uploads/sites/11/2018/10/oxford5.jpg)

Hur var det att åka själv?

Jag åkte själv till Oxford utan att känna någon som skulle dit. När folk frågar hur det var att resa själv kan jag inte riktigt svara. Vi parades ihop redan på flygplatsen här i Sverige så jag var aldrig riktigt själv eller ensam. Om du är orolig att du ska känna dig ensam på resan så kan jag försäkra dig att du kommer hitta människor som passar dig. När jag åkte fanns det många snälla människor, så jag är övertygad om att alla hittar någon att umgås med.

Var det lätt att hitta kompisar**?**

Min mamma släppte av mig på Arlanda och där inne på flygplatsen så samlades alla ungdomar som skulle resa iväg på språkresa. Sedan delades vi in i grupper beroende på vilken destination man skulle till och sedan i ett led, två och två. Då fick jag min första vän på resan och sedan blev det bara fler och fler och fler. Väl i Oxford så samlades alla ungdomar på en arena och då växte kompisgruppen, och för varje dag blev den ännu större.

Ifall du funderar på att åka, eller ska åka, kan jag som åkt iväg ensam försäkra dig om att det alltid finns någon att prata med ifall du har problem.

Vad skulle du säga till någon som vill resa med EF?

Jag är glad att jag valde att resa med EF för att jag kände mig trygg under hela resan. Så fort det dök upp ett problem fanns det alltid en ledare i närheten som kunde hjälpa till, eller lösa problemet. Det kändes som resan var väldigt välplanerad så det var inga problem ifall något skulle dyka upp för det fanns alltid en lösning eller en ledare.

Jag tar med mig många lärdomar från England, många vackra minnen och underbara vänner och vänskaper som kommer räcka livet ut. Jag håller just nu på att spara pengar för att åka till bland annat Italien för att hälsa på min rumskompis!

Gör som Alice och åk till OxfordLäs mer här
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer