GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

8 platser som du definitivt måste besöka i Berlin

8 platser som du definitivt måste besöka i Berlin

Vi frågade våra studenter i Berlin deras must-visit platser i denna livliga, fräscha stad, och detta är vad de berättade för oss. Inte i någon specifik ordning, men här är vad du måste besöka i Berlin;

1. Reichstag

I hjärtat av det tyska riket, byggdes denna majestätiska byggnaden på nytt år 1999 efter att ha brunnit ner år 1933. Nu har de tyska parlamentet sitt säte här och en massiv glaskupol i centrum möjliggör det för dig att se byggnaden från mitten samtidigt som du får en 360-graders utsikt över dess inredning, inklusive huvud-debatthallen.

2. Berlinmuren (östra sidan)

En gång en symbol av det uppdelade Europa, gatukonsten som nu dekorerar väggarna har blivit en internationell väggmålning för sammanhållning och förhoppning. Med lite ikoniska bilder av personer från Kalla kriget och massor av speciell konst, är det konstnärligt tankeväckande och fascinenrande historiskt och kulturellt också.

3. Checkpoint Charlie

Efter byggnaden av Berlinmuren blev Checkpoint Charlie en av få korsningar mellan Öst- och Västberlin. Designat för att hålla östtyskarna från att lämna deras sida av staden har gjort att punkten har fått se många spända stunder. År 1961 möttes sovjetiska och amerikanska stridsvagnar på deras små gator. 1962 befriades en sovjetisk spion, Frederic Pryor, från ett fångabyte som inspirerade filmen “Bridge of Spies” och idag har det ökända Café Adler använts av allierade spioner för att övervaka sovjetiska rörelser. Checkpointen är fortfarande där och för 30 kr kan du få ta en selfie med två amerikanska vakter.

4. Förintelsemonumentet

Detta symboliska minne behöver knappt någon introduktion. Till minne av förintelsen har de 2711 kolumn-utrymmena byggts på tidigare “dödsremsan” av Berlinmuren, ett underjordiskt utställningsrum som kallas för informationsplatsen som rymmer 3 miljoner judiska förintelseoffers namn.

5. Fernsehturm

Fernsechturm, även känt som TV-tornet eller inofficiellt den mest användbara referenspunkten när du tappar bort dig, har utsikt över hela Belin. De byggdes 1960 av östtyska staten som ett tecken på styrka och idag ser Berlinare det som en symbol för en enad huvudstad. För ungefär 150-200 kronor kan du njuta av en tur upp och sippa på kaffe eller en drink 2013 meter över staden (och ja, 360 graders utsikten är rätt så spektakulär).

6. Tiergarten

Tiergarten har sina rötter från 1830 talet när det var en jaktmark för tysk adel. Idag är denna stora park i mitten av staden med presidentens statsmark, Bismarck minnesmärket och 210 hektar av träd och vackra gräsmattor.

7. Hofbrau Berlin

Beläget nära den transita och kommersiella medelpunkten Alexanderplatz, om du letar efter att uppleva det bayerska köket utan att resa till den regionen så är Hofbrau ditt bästa försök. Designat och inrett som en stor ölhall, must-haves på menyn innehåller fläsk och, ja du gissade det troligtvis – öl.

8. Hipstercafén

Berlins hipsterområden, speciellt Kreuzberg & Prenzlauer Berg, erbjuder ett rikt och spännande utbud av fräscha och väldigt coola caféer, barer och restauranger (som oftast ger valuta för pengarna också). Det är omöjligt att äta och dricka dig runt i staden utan att stöta på någon som är helt hip på det där dämpande, häftiga Berlinsättet..

Upptäck Berlin med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig