GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Det bästa av Boston: Din guide för att leva som en ortsbo

Det bästa av Boston: Din guide för att leva som en ortsbo

Boston är bäst känt för att vara födelseplatsen för den amerikanska revolutionen och du kommer se guider klädda i koloniala kostymer som leder grupper runtom i hela staden. Trots att en guidad tur kan ge dig lite inblick i historien om denna fagra stad är det bästa med att komma hit (eller resa till ett nya ställen i allmänhet) att faktiskt leva som en ortsbo och besöka platser som de lokala (invånarna) verkligen älskar. Vi har samlat ihop en liten Boston guide till dig som funderar på att besöka denna fantastiska stad i nordöstra USA. Om du någonsin finner dig själv i Boston måste du göra dessa fyra saker (enligt denna ortsbo i alla fall)!

Omfamna universitetslivet – oavsett ålder

Greater Boston-området är hem till mer än 100 högskolor och universitet. Det här fokuset på utbildning ger staden en gudomlig och akademisk känsla. Både studenter och besökare kan njuta av de inspirerande utrymmen och museum av världsberömda universitet som MIT och Harvard. Känner du inte för att gå till ett museum? Ta en bra bok läs i ett kafé nära Boston University och absorbera atmosfären; du behöver inte ta kurser för att känna dig som en student i den här staden.

Frihetens spår som leder till söta bakelser

Vill du uppleva det bästa av Bostons historia? Ta en promenad längs Freedom Trail, en 2,5 mil lång linje av rött tegel som tar/leder dig förbi det mesta av stadens historiska höjdpunkter som inkluderar Boston Common, Old North kyrkan och USS konstitutionen. Paul Revere House är i North End, det historiska italienska bostadsområdet av staden. När du ändå är där så rekommenderar jag att du tar en liten omväg för att prova på några av de bästa bakelserna i staden: cannoli! Det pågår en ständig debatt mellan ortsborna om vilket konditori som serverar den bästa, men vilken du än väljer av Mike’s eller Modern Pastry Shop så kommer det att vara utsökt. Gå och stå i kön (ja, de är alltid långa) och vänta på din tur att få prova den italienska bakelsens skal fylld med söt ricottakräm.

Häng vid vattnet

Bostonbor älskar att bo nära vattnet. Charles River separerar Boston från den närliggande staden Cambridge, och deras vall är ett favoritställe för picknickar under de varma månaderna. Se roddarna glida ner längs floden eller hyr en kajak och äventyra på egen hand. På sommaren myllrar Boston Harbor med segelbåtar och det finns en hel mängd sightseeing att göra, men även partykryssningar som kan ge dig en fantastika vy av Bostons vackra horisont från vattnet. Om du är i området under Independence day (4:e juli) kan du hyra en kajak för att se fyrverkerishowen från vattnet, det finns verkligen ingen bättre plats att se det ifrån.

Gluffsa i dig en Fenway Frank vid Green Monster

Du kan inte besöka Boston – eller prata med en bostonbo för den delen – utan att nämna sport, även om du (som jag) knappt kan följa en basebollmatch. Den ikoniska Fenway Park är verkligen en arena värd att se. Det finns rundturer som tar dig runt parken och täcker dess historia samt rolig fakta. Om du är ute efter den riktiga Boston-sporterfarenheten kan du gå och se en Red Sox match från läktaren. Ät en Fenway Frank (grillkrov) och se spelarna springa runt på fältet under den kända Green Monster (den höga väggen på vänsterfältet). Kolla in några av de många barerna i området efter matchen för att fira Sox:s vinst – eller sörja deras förlust.

Där har du det! Från historia till kultur, fantastisk mat till sport, Boston har allt! När du kryssat av dessa fyrapå måste-göra-listan må du vara på god väg att bli en riktig bostonier

Använd guiden när du studerar i Boston med EF!Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig