Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
Menu

De sju mest oväntade coola platserna att surfa på

De sju mest oväntade coola platserna att surfa på

När de flesta människorna tänker på surfing, kommer klassiska ställen som Hawaii, Costa Rica, Bali och Södra Kalifornien på tanke. Men med surfingens ökade popularitet och födelsen av våtdräkter, hittas surfbara vågor över hela världen.

Som en passionerad surfare har jag undersökt surfrelaterade resor och utöver alla uppenbara platser finns det faktiskt många spännande och oväntade coola platser att surfa på.

1. Bundoran, Irland

Det hetaste nya surfstället i Europa är faktiskt ganska kyligt, men vem behöver varmt vatten? Beläget endast tre timmar från Dublin lockar Bundoran människor från hela världen som vill testa lyckan i att surfa i kalla Atlanten. Låt inte den kalla vattentemperaturen skrämma dig, med en lite tjockare våtdräkt är du helt redo att upptäcka Bundorans vågor utan att frysa.

Bästa tiden att åka: Augusti – September
Bästa maten efter surfing: Shepherd’s Pie

2. New York, USA

Antar att du inte trodde att denna skulle komma. Men det stämmer, The Big Apple är faktiskt bra för surfing. Sätt dig på tunnelbanan i Manhattan och 1 timme och 15 minuter senare kommer du att komma till Long Islands södra strand. Nybörjare borde åka till Long Beach där rev skapar perfekta små vågor. Mer avancerade surfare kan testa Rockaways större vågor.

Bästa tiden att åka: Augusti – Oktober
Bästa maten efter surfing: En “New York slice” (pizza)

3. Hoddevik, Norge

När du tänker på Norge tänker du kanske normalt fall på deras rödmålade hus och hisnande fjordar; Du tänker förmodligen inte på att surfa. Hoddevik planerar att ändra antagandet och bli Skandinaviens första surfparadis. Lokaliserat på västkusten och inbäddat mellan höga berg, Hoddeviks strandcamping, färska skaldjur och bra vågor gör detta till den perfekta platsen för nybörjare som inte är rädda att stå emot det kalla vattnet.

Bästa tiden att åka: Augusti – Oktober
Bästa maten efter surfing: Brunost

4. München, Tyskland

All surf kräver inte saltvatten. München är ett flyg iväg från det närmaste havet men det har blivit storstadsinvånarnas mekka av flodsurfing. Staden har tre stående flodvågor: Eisbach på Haus der Kunst, Floßlände i Thalkirchen och floden Isar vid Wittelscherbrücke. Eisbach går längs kanten av stadens Engelska Trädgård och är den mest populära. Var beredd att ha en publik eftersom varje våg drar folkmassor för både surfing och åskådare.

Bästa tiden att åka: Juni – Augusti
Bästa maten efter surfing: Bretzel

5. San Francisco, USA

Mer känt för hippies och tekniknördar lyckas San Fransisco ändå komma ut från sin tjocka dimma som en surfplats. Med kallt vatten och “hajryktet”, är det färre människor i San Fransisco än i Los Angeles och San Diego men kan fortfarande vara lika bra. Pacifica som ligger 24 km söder om staden har en skyddad vik som levererar rolig sommarsurf för nybörjare medan Ocean Beach, på stadens västra sida, har utmanade vågor för mer erfarna surfare.

Bästa tiden att åka: Augusti – Oktober
Bästa maten efter surfing: Gröna juicer och dumplings i Chinatown

6. Tokyo, Japan

Världens största stad kanske känns orealistisk som en plats där du kan hitta en surfkultur, men det finns faktiskt några riktigt bra surfställen som du enkelt kan nå genom kommunaltrafik. Den mest populära och högsta kvaliten av surf kan du hitta i Chiba Prefecture. Onjuku är ett populärt ställe för nybörjare och medelmåttiga surfare som erbjuder flera olika ställen att hyra surfbrädor och våtdräkter. Men bra att komma ihåg är att surfing i Japan handlar lika mycket om vågorna som om upplevelsen så glöm inte att prata med lokalbefolkningen. De är kända att vara några av de mest vänliga i världen!

Bästa tiden att åka: Juli – September
Bästa maten efter surfing: Ramen

7. Cornwall, Bournemouth & Newquay, UK

Kanske King Arthur och hans Riddare kring det runda bordet skulle ha varit surfare om de gav mer uppmärksamhet till hur bra vågorna var. Känd över mystiska Camelot ligger Cornwall kusten bara tre timmar från Bristols konstnärliga centrum och har surfmöjligheter för alla nivåer. Om du letar efter vågor för nybörjare är Bournemouth den perfekta platsen. De med mer erfarenheter borde bege sig till Newquay som både fångar upp stora Atlantens vintervågor och samtidigt konsistenta vågor under vår och sommar.

Bästa tiden att åka: Augusti – Oktober
Bästa maten efter surfing: Cornish pasty

Lär dig att surfa samtidigt som du lär dig ett nytt språk!Läs mer

Dela denna artikel

Senaste artiklar av Resor