GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Den ultimata sommarguiden i London

Den ultimata sommarguiden i London

10% av Storbritanniens medborgare bor i London vilket gör att du kan vara säker på att denna kreativa stad vet hur de ska hålla sina invånare och besökare glada under sommarmånaderna.

London bjuder på allt från utsökt gatumat, ”open air”-konserter som förvandlar parker till sprakande festivalområden, till fridfulla och vackra sjöar som är perfekta för ett dopp. En sommar i London välkomnar helt enkelt alla. 

1. Festivalfix

Om det är något vi vet säkert så är det att Londonbor älskar sommarfestivaler. När solen skiner, känns det som att alla i staden flyr till en av de många grönområdena som finns i staden. Ikoniska parker som Hyde Park, Victoria Park, Finsbury Park och Crystal Palace Park och även historiska hus som Hampton Court Palace samt Somerset House är platser för fantastiska helger med livemusik. Med något som händer varje helg mellan juni och september kan du utforska alla genrer av musik samtidigt som du upptäcker olika delar av London när du går på så många konserter det bara går.

2. Mathimlen

London är staden där du kan ha otroliga och innovativa matupplevelser utan att ens sätta en fot på en restaurang. Att utforska de myllrande marknaderna är ett perfekt sätt att äta dig genom sommaren. Du kommer att smaka på hela världen när du testar allt från snabba snacks till hela måltider och vet du det bästa av allt? Du behöver inte ens lämna samma gata! Gå vilse på Camden Market under dagen och så fort kvällen närmar sig rör du dig mot Brixton för att spendera kvällen vid de vibrerande gatuköken. En liten brasklapp dock, varje gatukök kommer göra det väldigt svårt att gå vidare till nästa – dofterna är så lockande!

3. Kulturutbud

Det nästan svämmar över av museum och gallerier i världsklass i London. Upplev allt från vetenskap, militär, mode- och naturhistoriska museum – vi lovar att det finns något för alla. Värt att nämna är att sommarmånaderna i England kan innebära regn, så att veta var man kan skydda sig från regnet under några timmar och samtidigt utforska Londons konstutbud är alltid en bra idé. Det finns en uppsjö av museum att välja mellan och kan ett National Art Pass hjälpa dig att hålla en rimlig budget. Passet erbjuder billigt eller till och med gratis inträde till många av Londons museum så som Tate Modern, V&A, Natural History Museum, National Gallery och British Museum.

4. Ta ett dopp

Finns det ett bättre sätt att hålla sig sval under en varm dag än att ta sig till vattnet? London är hem till flera öppna och ouppvärmda pooler som kallas Lidos. Vissa av dessa byggdes på 30-talet och har fortfarande de originella omklädningsrummen med ljusmålade trädörrar kvar. Tips är att besöka Brockwell Lido, Tooting Bec Lido i södra London eller Parliament Hill Lido i Norra London. Om du vill uppleva ett vildare simningsäventyr är vårt tips att dyka ner i någon av de vackra sjöarna som går utmärkt att simma i. Dessa är dessutom ofta omringade av vackra skogar och parker. Exempel på parker som har sjöar att simma i är Hyde Park, Beckenham Place Park och Hampstead Heath.

5. Umgås på South Bank

Mitt i hjärtat av staden, precis vid floden, ligger South Bank som är välkänt för sitt konst- och kulturutbud. Här hittar du attraktioner och aktiviteter som är öppet året om som exempelvis London Eye, Southbank Centre och National Theatre. Den bästa tiden att besöka stadsdelen är dock under sommaren. Under sommarmånaderna kan du ta del av konserter och spelningar, konstutställningar, teater och DJ-spelningar under bar himmel. Såklart bjuder även denna London-stadsdel på smaskigt utbud när det kommer till mat och förfriskningar. Du kan förvänta dig kreativa menyer på de många food trucksen som finns. Tunnelbanan tar dig enkelt till South Bank, hoppa av på Waterloo eller Embankment Tube Station.

6. Träna som en Londonbo

Tunnelbanan är det smidigaste sättet att ta sig runt i London men tyvärr innebär detta färdmedel inte särskilt mycket sightseeing. Om du vill upptäcka London till fullo och dessutom få in lite träning samtidigt ska du hålla utkik efter stadens hyrcyklar. ’Boris Bikes’ kan du plocka upp i nästan varje gatuhörn och lämna tillbaka där det passar dig. Är cykling inte en tillräckligt bra träningsform för dig? Då tycker vi att du ska testa på Londonsbors besatthet: parkrun. Kolla upp var din närmsta parkrun äger rum och var där på en lördagsmorgon. Det perfekta sättet att ta del av en gratis och vänskaplig joggingrunda på 5 kilometer.

Upptäck London i sommar Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Testa din engelska på några minuter

Läs mer