GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

Din matguide i Manchester: 10 ställen du inte får missa

Din matguide i Manchester: 10 ställen du inte får missa

Letar du efter ett fik där du kan fylla på energin efter din lektion, bästa brunchen i Manchester eller kanske var du hittar den typiskt brittiska ’Sunday roast’? Vi har tagit fram din matguide i Manchester med 10 ställen du inte får missa.

1. Altrincham Market

Altrincham Market, som kallas ’Alty Market’ av lokalbor har ett stort matutbud med allt från pizza, tacos till Reuben-mackor. Hitta en plats på ett av de stora borden och beställ sedan din mat smidigt via en app. På helgerna spelas livemusik – vårt tips är att bänka sig på Alty Market några timmar i veckan för att njuta av den goda stämningen samtidigt som du lär känna Manchesterbor.

2. Kabana

Lokalborna vet att Kabana är ett gömt smultronställe i Manchester. Restaurangen är belägen i stadens norra del och serverar curry till rekordlåga priser. Kabana har blivit välkänt för sina autentiska hemmalagade indiska rätter såsom kycklingbiryani, kebab och nihari (som endast serveras på söndagar).

3. Richmond Tea Rooms

Om du letar efter en mysig aktivitet en regnig dag i Manchester vet vi precis vad du ska göra. Unna dig att njuta av den engelska traditionen ’Afternoon Tea’ på Richmond Tea Rooms där inredningen är inspirerad av Alice i Underlandet. Testa magiskt goda scones, klassiska engelska smörgåsar, tårtor och kakor – vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att spendera en regnig och kall eftermiddag.

4. Pollen

Pollen är ett populärt nyöppnat café som slagit upp sina portar vid de gamla järnvägsspåren precis runt hörnet från Piccadillys tågstation. Caféets utbud bjuder på surdeg, patisserier och kaffe men det är Pollens signaturbakelse ’Cruffin’, en blandning av croissant och muffins, som får folk att köa utanför på helgmorgnar.

5. Bundobust

Bundobust är ’the place to be’ i Manchester. Det är det perfekta stället för en kväll med vännerna eftersom det finns gott om plats i källaren som är restauranglokalen. Menyn är helt vegetarisk och det finns även många veganska alternativ. De mest populära rätterna är från det indiska köket men det är inte bara maten som lockar. Restaurangens egenbryggda öl samt det stora utbudet av lokala ölsorter lockar besökare från Manchester med omnejd.

6. Rudy’s Pizza

När du är i Manchester är det svårt att missa Rudy’s som är ett måste för alla pizzaälskare att besöka. Pizzorna lagas på samma sätt som i Neapel, handgjorda med kärlek. Degen görs två gånger om dagen och den varma vedugnen bakar pizzor i rekordfart. Det bästa av allt – trots att Rudy’s numera är känt utanför Manchester har restaurangen kvar samma låga priser som när den öppnade.

7. Idle Hands

Brunch är inget man skojar bort i Manchester och bästa stället av dem alla är Idle Hands. Välj mellan en klassisk engelsk ’Fry up’ eller ett något nyttigare alternativ som ’Turkish eggs’. Manchesters restaurangscen tar hjälp av varandra, Idle Hands serverar Pollens (nr 4 på listan) surdegsbröd exempelvis. Med sin varierade meny, goda kaffe och stora utbud av te är Idle Hands därmed den perfekta platsen för en söndagsbrunch.

8. Escape to Freight Island

Några av kockarna på Storbritanniens främsta krogar slog sig samman under ett tak och öppnade Escape to Freight Island. Stället har tagit vara på Manchesters industrihistoria och återupplivat en nedlagd fraktdepå där du nu hittar en marknadsliknande plats med mat från världens alla hörn – kebab, korv med bröd, spanska tapas, pho och hamburgare för att bara nämna några. Escape to Freight Island är en cool miljö där du och dina vänner kan umgås och lyssna på musik samtidigt som ni äter och dricker det bästa Manchester har att erbjuda.

9. Northern Soul Grilled Cheese

Den varma ostmackan, ’Grilled Cheese’, når nästa nivå på Northern Soul. Basen för mackan innehåller tre ostsorter men det går att lägga till kött, bacon, pulled pork och saltgurka. Northern Soul bjuder på en bra kombination för studenter, portionerna är nämligen enorma och priset lågt. Passa på att även besöka Arndale Food Market som ligger rakt över gatan.

10. Refuge

Sist men inte minst, Refuge är ett av de 10 ställen du inte får missa i Manchester tack vare sin välkända ’Sunday roast’. Besök restaurangen med en hungrig kompis och välj mellan kyckling, lamm, biff eller vegetariskt med tillbehör såsom rostad potatis, grönsaker, Yorkshire-pudding och sås. Passa på att beställa en bloody mary eller mimosa till din stora och mumsiga måltid.

Vill du studera i Manchester?Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig