GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

De 10 bästa städerna i världen för vegetarianer (och öppensinnade matälskare)

De 10 bästa städerna i världen för vegetarianer (och öppensinnade matälskare)

Det blir allt mer populärt att äta vegetarisk mat och allt fler slutar att äta kött av både etiska- och miljömässiga skäl. Dagen då icke-köttätare serverades en tallrik med ångade grönsaker och en ögonrullning ligger numera i det förflutna. Idag finns det många restauranger, caféer och bagerier runt om i världen som serverar goda vegetariska läckerheter.

Oavsett om du är en hängiven vegetarian eller en öppensinnad matälskare, är det här städerna (utan inbördes ordning) du borde åka till om du vill uppleva den bästa vegetariska maten.

1. Los Angeles

Du kan lita på Los Angeles när det kommer till hälsotrender. I en stad fylld till brädden med hälsomedvetna människor har vegetariansk mat länge varit en självklar del av det stora restaurangutbudet i staden. Från fräscha rätter på Vestation till gård-till-bord konceptet på The Green Temple. The City of Angels är ett paradis för alla foodies.

2. New York

Det borde inte komma som en överraskning att The Big Apple ligger högt upp på den vegetariska topplistan. Staden har uppemot 25.000 restauranger och många av dem har menyer fyllda med vegetarisk mat. LadybirdDirt Candy och Superiority Burger är alla populära vegetariska restauranger.

3. San Francisco

En tredje amerikansk stad som kan det här med vegetarisk mat är San Francisco. Staden har otaliga vegetariska restauranger som de kända Nourish caféGreens restaurant och japanska Cha-Ya. I staden hittar du också Eatsas vegetariska high-tech restauranger.

4. Seattle

Seattle har, som många andra veggovänliga amerikanska städer, blivit mycket bättre på vegetarisk mat på senare år. Numera finns det en stor variation på restaurangerna som ligger utspridda runt om i staden. Gå till Plum Bistro och Veggie Grill för vällagade, enkla maträtter.

5. Berlin

Den tyska huvudstaden har mer att erbjuda än mode och konst i världsklass, det råkar också vara en vegetariansk oas. Av de många plantbaserade restaurangerna som finns i Berlin är Kopps en av de mest ikoniska. Restaurangen grundades av köttätare som letade efter en ny utmaning och har blivit en stor favorit bland de många vegetarianer och veganer som bor i staden.

6. Toronto

Toronto har haft en snabb men stadig ökning av plantbaserade alternativ på senare år. Många restauranger erbjuder numera vegetarisk mat, men staden har även många veganska restauranger som kommer göra alla veggos glada. Planta har en vegansk miljövänlig meny med innovativa rätter av hög kvalitet. Kupfert & Kim är en annan restaurang som lägger stor vikt vid miljön. De erbjuder välsmakande plantbaserade rätter och har som mål att skapa så lite avfall som möjligt.

7. Singapore

The Lion City har många vegetarianska restauranger med kök från hela världen. Gå till Loving Hut för fräscha rätter eller Herbivore, en japansk restaurang, för traditionell mat med en modern twist.

8. London

London är utan tvekan kungen av vegetarisk mat i England. Tack vare stadens underbara mångfald hittar du vegetariska maträtterna från världens alla hörn. Om du letar efter en härlig buffé bör du gå till Ethos medan Bühler & Co serverar smårätter som du delar med ditt middagssällskap.

9. Paris

Att få tag på vegetarisk mat i ett land av kötträtter brukade vara en utmaning. Frankrike har gradvis anpassat sig till det föränderliga matlanskapet. Landet är numera hem till över tusen olika vegetariska restauranger, med Paris i framkant. Hank Restaurant serverar många goda plantbaserade rätter, ett tips är att beställa in den vegetariska hamburgaren.

10. Sydney

En studie från 2016 kom fram till att fler än 2 miljoner australiensare var vegetarianer. Australiensarna verkar ha omfamnat den köttfria livsstilen och Sydneys många olika vegetarianska alternativen är ett bevis på det. Om du bestämmer dig för att åka till den här vackra staden, se till att äta på vegetariska restaurangerna Bodhi och Mother Chu’s.

Studera engelska utomlands med oss (och bli proppmätt på kuppen)Läs mer
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig