GO Blog | EF Blog Sverige
Läs det senaste om resor, språk och kultur från EF Education First
MenuGratis broschyr

10 dolda pärlor i Barcelona

10 dolda pärlor i Barcelona

Det finns många anledningar till att Barcelona är en av världens mest besökta platser. Visst, Sagrada Familia och Park Güell är oundvikliga ( ärligt talat, de kommer att få dig att tappa hakan), men det finns så mycket mer i denna livliga stad än de legendariska landmärken som du redan har hört talas om.

Här är en lista över tio dolda pärlor i Barcelona som du kan upptäcka när du vill utforska varför den katalanska huvudstaden är en så fantastisk plats att besöka eller studera spanska.

1. Jardins de les Tres Xemeneies

Betyder "De tre skorstenarnas trädgård" och är ett före detta kärnkraftverk som har omvandlats till ett gratis, öppet konstgalleri. Gamla industriväggar är nu betongdukar som täcks av spektakulär graffiti av några av Barcelonas bästa lokala gatukonstnärer och uppdateras varje vecka. Pingisbord, lekplatser och en skatepark bidrar till den avslappnade, alternativa atmosfären och gör Tres Xemeneies till en perfekt plats att ta några bilder på innan du beger dig till den närbelägna Montjuic-linbanan för att njuta av utsikten över staden.

2. Parc del Laberint d'Horta

Den här genomarbetade parken är stadens äldsta bevarade trädgård och har en cypresslabyrint som uppmanar besökarna att hitta vägen till mitten mot en staty av Eros. Traditionellt sett är labyrinter tänkta att inspirera till djup förvandling och andlig upplysning eftersom de representerar resan genom livet för att upptäcka sitt öde. Bortsett från ödet är labyrinter också mycket roliga och denna park i utkanten av ett naturreservat är värd en resa.

3. Gaudí's Casa Vicens

Alla Barcelonabor känner till namnet Antoni Gaudí - den katalanska arkitekten är lika viktig för lokalbefolkningen som Barceloneta Beach eller Lionel Messi. Det är därför lite förvånande att hans första projekt "Casa Vicens" öppnades för allmänheten först 2017. Här hittar du ett konstgalleri och museum som visar de intrikata mönster och surrealistiska konstruktioner som Gaudi blev känd för, på den plats där hans resa först började.

4. Flamingos Vintage

Flamingos är stället för dig som älskar second hand-shopping och verkligt unikt, hållbart mode. Flamingos är en favorit bland lokalbefolkningen och har fyra centralt belägna butiker över hela staden där kunniga vintageshoppare kan hitta några av de coolaste jackorna, sällsynta t-shirts, idrottströjor och mycket mer. Låt dig inspireras på Flamingos Instagram-sida.

5. Els Quatre Gats

Els Quatre Gats (eller "De fyra katterna") är ett katalanskt uttryck som betyder "bara ett fåtal människor" och syftar på dem som ser sig själva som outsiders. Det stämningsfulla sidogatskaféet, som öppnade 1897, var en favoritmötesplats för många modernistiska konstnärer. En av de mest kända konstnärerna är Pablo Picasso, som höll sin första utställning någonsin här (se en av hans affischer i gathörnet utanför).

6. Montjuïc summer screenings and stargazing

Trädgårdarna vid Montjuïc-slottet förvandlas till en naturskön utomhusbio under sommaren, där både klassiska och moderna filmer visas på originalspråk. Med både en BYOP-policy (ta med egen picknick) och en popup-bar på plats är det en härlig atmosfär att njuta av en avslappnad gemensam filmkväll bland andra Barcelonabor. Biljetter kostar 7,50 euro och kan köpas i förväg - och glöm inte att stanna kvar efter filmen för lite stjärnskådning under en klar, ljummen natt.

7. Palo Alto

Barcelonas berömda marknad La Boqueria kan bli ganska trång under högsäsongen. För en liknande upplevelse med lite mer utrymme att andas, överväg Palo Market Fest. Den eleganta gatumarknaden är en fest för alla fem sinnen och bjuder på livemusik bland stånd med lokal gatumat, böcker, kläder, antikviteter och andra fascinerande fynd. Den äger rum under en helg ungefär en gång i månaden och kostar 5 euro att besöka, men det är väl värt det för att få en mer autentisk upplevelse utan att behöva trängas med folkmassorna.

8. Passadis del Pep

När du kommer fram till en vanlig trädörr utan skylt i det medeltida gotiska kvarteret trycker du upp den och hittar bara en tom korridor. Fortsätt till slutet och du hittar en dold restaurang utan någon yttre indikation på dess existens. Passadis del Pep (bokstavligen "Joes korridor") är en hemlig fisk- och skaldjursrestaurang som är så bra att de inte behöver skylta var den ligger eller ens ge dig en meny. Restaurangen är lite dyr, men speakeasy-stilen och det högkvalitativa katalanska köket gör den till en upplevelse som du bör uppleva minst en gång. Men avslöja inte hemligheten...

9. Jamboree Jazz and Dance Club

Jazzfans kommer att känna igen de legendariska namnen som har stått på den exponerade tegelscenen på denna intima underjordiska bar vid Plaça Reial. Men vid midnatt förvandlas stället plötsligt. Det lugna jazzstället med sittplatser förvandlas till ett studsande diskotek med allt från hiphop och funk till blues och dance. Groovy.

10. City scuba-diving

Som du säkert vet vid det här laget har Barcelona en av Europas bästa stadsstränder, så det är lätt att ta sig ett dopp tidigt på morgonen. Du kan också ta chansen att utforska undervattensvärlden med ett av de många dykalternativ som erbjuds för nybörjare under hela året. Vänliga och erfarna PADI-instruktörer tar emot dig nära stranden och guidar dig hela vägen när du lär dig grunderna och vidare i det vackra (och varma) Baleariska havet.

Med dessa dolda pärlor i Barcelona hoppas vi att du upptäcker det bästa som denna stad har att erbjuda.

Lär dig spanska i BarcelonaExplore
Bli uppdaterad inom resor, språk och kultur i GOs nyhetsbrevRegistrera dig

Utforska världen på en språkresa med EF

Läs mer